Adaptar-se al Barça en època de confinament

Adaptar-se al Barça en època de confinament

Ludovit Reis, Rey Manaj, Matheus Pereira i Santiago Ramos han arribat aquesta temporada al Barça B i han vist com la seva adaptació a l'equip s'ha frenat per la COVID-19

Rey Manaj, Matheus Pereira i Santi Ramos van arribar al FC Barcelona B durant aquest mercat d'hivern. Els primers mesos d'adaptació ja sigui al FC Barcelona o qualsevol altre club mai és tasca fàcil. I més encara si és enmig de la temporada. Ben diferent és la situació de Ludovit Reis, que va arribar al filial blaugrana a principi de temporada i la seva adaptació a l'equip ja estava més consolidada.

Ludovit Reis va jugar fins a l'aturada per la COVID-19 un total de 22 partits, dels quals, 14 van ser de titular. Peça important en la medul·lar blaugrana, el migcampista holandès va viatjar a Amsterdam quan va començar el confinament: "Vaig viatjar a Niewuw Venne per estar més a prop de la meva família i passar amb els meus pares i els meus germans -té un germà bessó, un germà gran i una germana petita- el confinament", explica Reis als mitjans del Club. "Encara que estava a Holanda he seguit els horaris de treball que m'han enviat des de l'equip. Al matí m'entrenava després d'esmorzar, després menjava i descansava i a la tarda tornava a exercitar-me de nou", relata el migcampista holandès alhora que reconeix les ganes de tornar: “Tinc moltes ganes d'entrenar-me de nou i preparar-nos bé per lluitar pel play-off d'ascens a la Segona Divisió A. Estic molt il·lusionat".

WhatsApp Image 2020-05-21 at 16.14.55 (4)

Tot i que Reis ha seguit amb la preparació física al peu de la lletra, també ha tingut temps per a l'oci: "He vist moltes sèries. La que més m’ha agradat ha estat Peaky Blinders", explica Reis, que també és un apassionat dels videojocs. Encara que també té temps per a la lectura. "Ara estic llegint Heart of a Lion, que tracta sobre la biografia de Memphis Depay, jugador de l'Olympique de Lió".

 Quan té temps Ludovit Reis aprofita també per sortir a passejar al carrer amb el seu inseparable Blue, el gos de la família.

“Tengo muchas ganas de entrenar de nuevo y prepararnos bien para luchar por el play-off de ascenso a la Segunda División A. Estoy muy ilusionado".

Ludovit Reis

Rey Manaj, per la seva banda, va arribar al gener i va tenir temps de debutar i ser titular en els sis partits que ha disputat amb el Barça B. A més, ha marcat un gol important que va servir per sumar els tres punts al camp del Prat (1 -2). El davanter albanès va arribar procedent de l'Albacete i es va instal·lar a Barcelona, ​​ciutat des d'on ha passat el confinament al seu pis: "He estat amb la meva família. Almenys no he estat sol. He estat amb els meus pares, la meva àvia i el nostre gos - es diu Budino i és un Labrador", explica Manaj als mitjans del Club.

"El confinament ha estat estrany perquè mai havíem viscut una cosa semblant. Mai hem estat dos mesos tancats a casa i com a futbolista estar dos mesos sense tocar una pilota s'ha fet molt complicat", reconeix el davanter albanès. "Ara ja podem sortir a córrer al carrer i encara que no estem tots junts, ens va bé per millorar la nostra condició física i també per aclarir la ment".

Manaj ha passat el confinament com la majoria dels seus companys. Seguint les rutines del preparador físic, tant al matí, com a la tarda. "També he cuidat bastant la nutrició, encara que algun dia he menjat algun plat típic albanès com el Sultjash, que és arròs amb llet calenta", detalla Manaj.

L'albanès ha tingut temps per jugar amb la seva família a jocs tradicionals com el dòmino i les cartes, encara que també és un apassionat de les sèries -ha vist Prision Break, Vis a Vis i Miracle in the cell 7, entre d'altres- a més també de llegir llibres: "Ara estic llegint Secretos, que és de motivació i en aquests moments complicats m'ha ajudat bastant”.

WhatsApp Image 2020-05-21 at 16.14.55 (2)

"De fet, m'agrada molt la lectura perquè hi ha molts més detalls i serveix per aclarir la ment", argumenta l'albanès.

Rei Manaj també ha tingut un ull posat a la situació sanitària d'Albània, país on va néixer i en què viuen les seves àvies i els seus cosins: "Estan més tranquils. Hi ha molt pocs casos i fan vida normal. Hi ha hagut confinament, però més per precaució", explica amb tranquil·litat Manaj alhora que relata que també ha estat en contacte amb la seva tieta que viu a Itàlia, concretament, a Codogno, ciutat on es va trobar el primer brot de COVID-19 en terres italianes i la primera ciutat europea a confinar-se: "Per sort ella està bé de salut, però ha passat uns mesos molt complicats. El confinament ha estat molt dur, encara que, a poc a poc, es va tranquil·litzant la cosa".

"Per sort la meva tieta està bé de salut, però ha passat uns mesos molt complicats a Codogno. El confinament ha estat molt dur, encara que poc a poc, es va tranquil·litzant la cosa"".

Rey Manaj (Sobre la seva tieta que viu a Codogno - Itàlia)

En relació amb la tornada als entrenaments per a la preparació dels play-off exprés, Manaj se sent molt il·lusionat: "Un ascens sempre és un ascens i més encara tenir l'oportunitat de fer-ho amb el Barça. El prepararem amb precaució. Hem de ser conscients que aquest virus no ha marxat encara. I hem de ser cautelosos i esperar que trobin la vacuna per estar més tranquils, però ens fa molta il·lusió poder tornar a entrenar i preparar-nos bé per intentar pujar de categoria".

"Abans que arribés la COVID-19 em sentia cada vegada millor a l'equip. Mai és fàcil canviar d'equip al gener, has de conèixer nous companys i noves dinàmiques, però ho vaig fer pensant que era el millor per al meu futur i estava content", explica Manaj que alhora reconeix que "jugar sense públic serà estrany perquè no és el mateix jugar sense afició, però haurem d'estar molt forts de cap per guanyar els tres partits del play-off exprés", diu l'albanès.

"Jugar sense públic serà estrany perquè no és el mateix jugar sense afició, però haurem d'estar molt forts de cap per guanyar els tres partits de play-off exprés"

Rey Manaj

"Aquests dies també he tingut contacte amb els jugadors de la selecció d'Albània i amb el seleccionador. Tots tenim la mateixa sensació. Tant de bo puguem retrobar-nos i puguem jugar els partits de preparació per al Mundial", sentencia Manaj.

Si bé Ludovit Reis i Rey Manaj ja saben el que és jugar amb l'equip, Matheus Pereira i Santi Ramos encara no per temes burocràtics. Tot i això, els dos futbolistes han mantingut la preparació física en els seus domicilis.

"M'agrada fer els exercicis al matí després d'esmorzar. I així puc dedicar la tarda a parlar amb la meva família que és al Brasil", explica Pereira.

WhatsApp Image 2020-05-21 at 16.14.55 (1)

"La situació al Brasil no és gens bona. Tinc la meva mare, la meva germana i els meus avis, i molts amics m'expliquen que hi ha molta gent que no segueix les normes de confinament i, per tant, la situació és greu. Ho pateixo perquè estic a molta distància, encara que, per sort, la meva família està bé de salut", relata el migcampista brasiler que va arribar al Barça al gener procedent de la Juventus.

Pereira aprofita el confinament per passar més temps amb la seva parella, amb qui passa la quarantena al seu domicili prop de la Ciutat Esportiva. Surt a passejar en els horaris ja permesos des de fa setmanes, surten a passejar el gat que conviu amb ells i, a més, també aprofita el temps d'oci per veure sèries - ha vist The Last Dance, La casa de papel i The Walking Dead-, jugar a la Play o llegir llibres.

"La situació al Brasil no és gens bona. Tinc la meva mare, la meva germana i els meus avis allà, i molts amics m'expliquen que hi ha molta gent que no segueix les normes de confinament i per tant, la situació és greu. Per sort, la meva família està bé de salut"

Matheus Pereira

"He cuidat molt la nutrició i he menjat bastants plats brasilers com la Picanha, Feijoada i la Lasanha", explica un Pereira que ja té ganes de tornar als entrenaments: "M’estava sentint molt bé en els entrenaments abans de la COVID-19. Per a mi jugar al Barça era un somni des de petit i tinc moltes ganes de debutar amb la samarreta blaugrana", reconeix el brasiler. "Espero poder ajudar l'equip en aquest play-off i que puguem pujar a la Segona A", diu per acabar Pereira.

Santiago Ramos tampoc ha pogut jugar ni un minut fins ara per temes burocràtics. El central argentí ha passat el confinament juntament amb els seus dos germans al pis situat a prop de la Ciutat Esportiva.

"M’he imposat una rutina per estar preparat al màxim per quan tornem. Soc una persona que li agrada aixecar-se d'hora, cap a les vuit del matí, esmorzar, i després fer el treball físic que ens mana el preparador físic", revela Santi Ramos, el qual, després de dinar -li agrada menjar sa-, pren un mate i es prepara per a les rutines de força de la tarda.

Tot i la distància, el central argentí ha estat molt pendent de la seva família, situada a Còrdova, la seva ciutat natal: "Sempre trobo un moment del dia per poder contactar amb la meva família. Allà hi ha els meus pares i compartim la situació actual. A Còrdova han empitjorat les coses i han fet marxa enrere en les fases i han hagut de tornar a una quarantena més dura. No poden sortir ni a passejar, i, evidentment, el futbol també s'ha aturat. Per sort, la meva família està bé de salut", explica Ramos.

"Arribar al Barça ha estat un somni per a mi. Els companys m'han ajudat des del primer dia en l'adaptació i la sensació d'estar en un club com aquest és increïble"

Santiago Ramos

Pel que fa a l'oci, l'argentí ha dedicat el seu temps a veure sèries com The Last Dance, Un juego de caballeros, A contratiempo i Vivir sin permiso, mentre que també ha jugat a la Play i llegit llibres: "Estic llegint El Guerrero Pacífico de Dan Millman i abans vaig acabar El deporte que nos une d'Humberto Salerno. La lectura és una cosa que m'apassiona perquè m'aporta moltes coses. Sobretot, coneixement i és fonamental per aprendre i relaxar-te. A més, m'he apuntat a classes d'anglès online", reconeix Ramos.

WhatsApp Image 2020-05-21 at 16.14.55

"Arribar al Barça ha estat un somni per a mi. Els companys m'han ajudat des del primer dia en l'adaptació i la sensació d'estar en un club com aquest és increïble. Tinc ganes de trepitjar la gespa de la Ciutat Esportiva per tornar a entrenar-me i estar preparat per si hi ha opció de poder ajudar l'equip, i si no, donar-li suport en el que sigui necessari", sentencia Santiago Ramos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut