La dada del dia | 37: Els estadis de la Lliga on ha marcat Leo Messi

La dada del dia | 37: Els estadis de la Lliga on ha marcat Leo Messi

El 10 blaugrana ha marcat gairebé en el 90% de camps de la Lliga on ha jugat amb uns registres golejadors només a l’abast del millor jugador del món

Un geni amb una làmpada única. Leo Messi es va convertir el 7 de març passat en el màxim golejador de les grans lligues europees amb 438 dianes en 474 partits, superant el jugador de la Juventus Cristiano Ronaldo, amb 437. L’olfacte golejador de l’astre argentí en competició domèstica no només ha deixat empremta al Camp Nou, sinó que gairebé tots els rivals del Barça a la Lliga des que Messi va debutar han vist com el 10 blaugrana els marcava en el seu estadi.
 
Dels 42 camps de la Lliga que Messi ha trepitjat des de la seva estrena domèstica ara fa més de 15 anys, un 16 d’octubre de 2004 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra l'Espanyol, l’argentí ha vist porteria en 37 d’ells, és a dir, en un 88% dels estadis on ha jugat. Riazor, el Ramón Sánchez-Pizjuán i el Santiago Bernabéu són els tres escenaris predilectes d’un Messi que hi ha perforat la porteria en un total de 36 ocasions.

186 gols a domicili

Les xifres parles per si soles: 186 gols fora de casa en 37 estadis diferents de tota la geografia espanyola. Sempre que Messi ha jugat més d’un cop en un camp, hi ha marcat. Només el Carlos Belmonte de l’Albacete, el Municiapl de Chapín del Xerez, Los Pajaritos del Numància, el Ramón de Carranza del Cadis i l’Enrique Roca del Múrcia se li han resistit. En tots ells, només hi ha jugat un únic partit.

El mapa golejador de Messi a la Lliga

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut