La recepta preferida de Jordi Alba: Farinetes de civada

La recepta preferida de Jordi Alba: Farinetes de civada

Una deliciosa recepta de civada que es prepara en cinc minuts i que t'ajudarà a començar bé el dia o a agafar forces en el berenar

Ingredients

  • 1 plàtan
  • 300 ml de llet de coco
  • 3 g d'extracte de vainilla
  • 25 g de coco deshidratat
  • 50 g de flocs de civada
  • 25 g de llavors de xia
  • 10 g de mel

Coneixes aquest deliciós esmorzar a base de civada que es prepara a la nit en cinc minuts? És un dels favorits dels nostres campions. I el Barça Innovation Hub, la plataforma per al centre del coneixement i la innovació esportiva del FC Barcelona, t'explica la seva senzilla recepta. Perquè et cuidis durant el confinament amb alimentació d'elit, energia i bon ànim.

Overnight + Overday

Per començar bé el dia o per agafar forces en el berenar. Barregem totes les propietats de la civada amb les d'una llavor d'altíssima qualitat nutricional, la xia, i amb la fruita per tal d'obtenir un TRIDENT infal·lible. És a dir, un trio d'aliments molt saludables, amb molta densitat de fitonutrients: els components orgànics de les plantes que actuen com a protectors en el nostre organisme. Ideals en un moment com aquest, en què hem de cuidar-nos més, i amb ingredients fàcils de trobar, com aquests, que podem combinar amb resultats deliciosos aplicant una mica d'imaginació.

Com alimenta aquesta recepta?

Sabíeu que la civada conté betaglucans que ens ajuden a controlar els nivells de colesterol a la sang?

Doncs a més d'això la xia té una alta concentració de minerals i greixos saludables, aporta fibra soluble que ajuda a saciar-nos, i crea una textura molt agradable al paladar quan la barregem amb algun líquid, en aquest amb cas amb llet de coco.

La fibra d'aquesta recepta ajuda a un intestí que ha pogut tornar-se més mandrós aquests dies, i és també un bon prebiòtic que alimenta els bacteris intestinals saludables.

  • Et dona potència = hidrats de carboni complexos de la civada + el plàtan
  • Millora la teva agilitat i coordinació = potassi del plàtan + calci, magnesi, i antioxidants com el seleni i el zinc de la xia
  • Guanyes en força = amb la proteïna vegetal dels cereals.

Adapta-la al teu objectiu

Si aprofites aquests dies per anar a dormir tard i fer maratons de sèries o pel·lícules, aquesta és una bona opció per evitar picar fora d'àpats. El BIH overnight oat, o farinetes de civada, és ideal com a snack saludable per matar l'ansietat, així com per evitar la ingesta descontrolada de sucres i hidrats. Si ho tries com a esmorzar estaràs prenent el control de la teva alimentació des de bon matí.

I també al teu paladar

Tindràs una infinitat d'alternatives si canvies la llet de coco per la llet d'ametlla o llet semidesnatada. Pots substituir els flocs de civada per flocs de quinoa o per granola. També pots afegir canyella en lloc de vainilla. I decorar-ho amb fruita diferent, que aportarà color i imaginació al teu snack sense perdre les seves qualitats.

O amb menys calories

Si el que et preocupa és la teva línia, no hi posis mel. El gust dolç del plàtan ja pot ser suficient, i si en necessites més afegeix una mica d'estèvia, un edulcorant natural sense calories.

Segueix cuidant-te. Volem estar amb tu ara, i en la tornada.

I per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:

 

*  Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut