Lluís Cortés: “Les autoritats sanitàries ens han de guiar”

Lluís Cortés: “Les autoritats sanitàries ens han de guiar”

L’entrenador del Barça Femení ha concedit una àmplia entrevista a TV3 en la qual ha tractat els temes més destacats de l’actualitat culer

A punt de tancar la sisena setmana de confinament, l’entrenador del Barça Femení, Lluís Cortés, ha ofert una extensa entrevista a TV3 en la qual ha tractat diversos temes de l’actualitat que envolta el conjunt que dirigeix. A continuació els desgranem:

“La incertesa és el pitjor que portem. I la desinformació ens perjudica. Qualsevol té accés a les xarxes i llegeixes si jugarem o no jugarem... i és el que portem pitjor. Hem de viure l'aquí i l'ara. No sabem què passarà en el futur ni depèn de nosaltres”.

“Hem sortit de la zona de confort. Ara estem entrenant 25 jugadores diferents en situacions diferents... Carol (Graham Hansen) pot entrenar en un camp de futbol, a Holanda també poden sortir al carrer... 25 jugadores en contextos diferents. Les noves tecnologies ens afavoreixen. Això ha fet que ens reinventem. I continuem sent entrenadors”.

“El risc de lesions és evident. No és el mateix quan tornen de les vacances d'estiu, perquè allà la gent es mou. Ara, per molt que els programem entrenaments de dues hores, després t'asseus al sofà... El procés de reentrar en la competició és necessari. A casa les jugadores no estan corrent. Quan corrin en un camp obert apareixeran lesions, perquè els esforços són diferents i s'han de tornar a adaptar”.

“No m'agrada parlar de les coses que no sé. Les autoritats sanitàries ens han de guiar. Ens agradaria jugar, però amb les màximes garanties”.

“Campiones de Lliga? Si no es juguen més partits, seria el més just. Cada competició s'ha d'analitzar per separat. A la Lliga portem 9 punts de diferència, per a les jugadores seria just reconèixer que han estat les millors. Qui hagi de prendre la decisió ja ens ho dirà. Tampoc m'agradaria guanyar així”.

“Tothom és conscient de la situació. Nosaltres estàvem a disposició del Club per ajudar-lo. És una mesura homogènia per a tothom. És el moment d'aportar el que podem al Club”. 

“Ha estat una setmana moguda. La dimissió de la Maria ens va sorprendre. Li vaig trucar per agrair-li tot. La seva feina ha estat impecable. Dedicant molt temps de la seva vida personal i professional a nosaltres. Ara, amb el Xavi Vilajoana. Hem fet reunions amb ell, la seva predisposició és màxima. El Club sap que el futbol femení és una realitat. I el Xavi ens cuidarà igual que la Maria”. 

“Desitjo que tots estigueu bé. Tota la societat hem de ser forts. Ara ja queda menys, fer un últim sacrifici. No serà com abans, quan sortim al carrer, però serà un gran aprenentatge del que hem après aquests dies”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut