La recepta preferida de Leo Messi: Pollastre al forn amb verdures

La recepta preferida de Leo Messi: Pollastre al forn amb verdures

Una recepta pensada per als principiants que agrada a tots els paladars i que aporta tots els nutrients necessaris per a una alimentació equilibrada

Ingredients

  • 30 g d'oli d'oliva
  • Sal
  • 4 grans d'all aixafats
  • 1 ceba
  • 1 manat de pastanagues (pelades i tallades a rodanxes)
  • 1 porro, esbandit i tallat a daus grans
  • 700-800 g de patates tallades a quarts
  • 4 cuixes de pollastre
  • Farigola fresca

Fins i tot els plats més senzills poden esdevenir una manera d'entrenar-te i mantenir-te saludable durant el confinament. És per això que hem preparat per a tu algunes de les receptes preferides dels nostres esportistes al FC Barcelona i dels experts en nutrició adaptant-les perquè et serveixin en aquesta situació tan especial, i perquè t'omplin d'energia i bon ànim.

Un 10 per a tu cada vegada que la serveixis a taula

Apta per al dinar o el sopar, aquesta és una recepta pensada per a principiants que agrada a tots els paladars. I sobretot que ens aporta tots els nutrients necessaris per a una alimentació equilibrada: la proteïna procedent de la carn magra; l'energia de les patates; i els minerals i les vitamines de les verdures que l'acompanyen com a guarnició.

Com alimenta aquesta recepta

  • T'aporta potència = hidrats de carboni complexos de les patates.
  • Millora la teva agilitat i coordinació = antioxidants molt potents de la farigola + porro i ceba d'acció antimicrobiana que mimen les nostres defenses + pastanaga que aporta carotens, els antioxidants que tenen cura de la teva pell.
  • Guanyes en força = proteïna supercompleta del pollastre amb tots els aminoàcids essencials per mantenir la teva massa muscular.

Adapta-la al teu objectiu

Si les teves necessitats proteiques són més grans, afegeix-hi un tros més de pollastre. I si, a més, necessites més energia ja que acabes de fer una sessió intensa a casa posa't més patates al plat.

I també al teu paladar

Aquí les espècies i herbes aromàtiques poden donar-te una infinitat de gustos per personalitzar aquest pollastre rostit al teu gust. Prova'l amb romaní, que té molts antioxidants, o amb cúrcuma i pebre per afegir-hi una acció antiinflamatòria.

Cuina amb menys calories

Treu bé la pell del pollastre: és on hi ha més greix no saludable. Substitueix les patates per la carabassa i talla-la amb la mateixa forma. Al forn queda boníssima!

I per tenir "una tècnica perfecta ..."

Vigila que les patates no se't torrin gaire, que no quedin massa marrons per fora. Això podria produir substàncies indesitjables que farien perdre propietats a la recepta ¡ que el teu plat ja no fos de 10!

Segueix cuidant-te. Volem ser amb tu ara, però també en la tornada.

I per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:

 

* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut