La recepta preferida d'Arthur: Minihamburgueses de salmó amb hummus de llenties

La recepta preferida d'Arthur: Minihamburgueses de salmó amb hummus de llenties

Modificant els ingredients d'una hamburguesa clàssica pots millorar les qualitats nutricionals de la seva recepta

Ingredients

  • 180 g de salmó fresc
  • 180 g de llenties cuites
  • 150 g de pebrot verd
  • 15 g de cibulet
  • 1 ou
  • Pa d'hamburguesa
  • Pa ratllat
  • Suc de mitja llimona
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Tu també pots alimentar-te com els campions durant el confinament. Al BIHUB, el centre del coneixement i la innovació esportiva del FC Barcelona, hem seleccionat algunes de les receptes favorites del primer equip adaptades perquè et serveixin en aquesta situació tan especial i perquè t'omplin d'energia i bon ànim!

Per donar-te un caprici, 'fast food' convertida en 'fast good'

Modificant els ingredients d'una hamburguesa clàssica pots millorar les qualitats nutricionals de la seva recepta. En aquesta l'ingredient principal és el peix blau, que t'aporta proteïnes per mantenir els músculs forts, i és una font d'omega-3 i greixos sans amb acció antiinflamatòria.

Les salses greixoses les substituïm per un hummus, molt fàcil de preparar i que és un deliciós acompanyament. En aquest cas a força de llenties, que ens aporten tot el millor dels llegums: fibra per a la digestió, carbohidrats d'alliberament lent per tenir energia, vitamines, minerals i unes saludables proteïnes vegetals.

Com a punt final, el pebrot, un dels aliments amb més aportació de vitamina C i que més mima les nostres defenses. També font de fibra i de la vitamina B9, el conegut àcid fòlic.

Com alimenta aquesta recepta

Els nostres nutricionistes anomenen aquesta recepta hat-trick, el Triplet, perquè ens aporta els tres grups principals d'aliments: hidrats de carboni procedents del pa i els llegums, la proteïna del salmó i els antioxidants de les verdures.

  • Et dona potència de llarga durada = hidrats de carboni complexos + fibra (pa, llenties) que es van alliberant lentament al teu organisme.
  • Reforça el teu sistema immunològic = vitamines (C del pebrot i àcid fòlic) + minerals i antioxidants + quercetina i compostos ensofrats + saponina + al·licina de la ceba (actua sobre les infeccions).
  • Per no perdre múscul en el confinament = proteïna súpercompleta i variada, d'origen animal (del salmó) i vegetal (de les llenties).

I és que: sabies que el pebrot té tres vegades més vitamina C que la taronja?

Adapta'l al teu objectiu

És una recepta idònia per als que segueixen un programa d'entrenament esportiu a casa i per als qui estan en fase de creixement. Aporta molta energia.

I també al teu paladar

Amb espècies pots marcar la diferència i adaptar-la completament als teus gustos. Varia la quantitat de pebre, cúrcuma, comí o curri. Afegeix-hi herbes provençals i prova combinacions amb el repertori del teu rebost.

O amb menys calories

Pots posar només la part de sota del pa i acompanyar l'hamburguesa amb una bona amanida.

Segueix cuidant-te. Volem estar amb tu ara, però també en la tornada.

Per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:

 

* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut