El teletreball del Barça d’hoquei: “és fonamental veure’ns les cares

El teletreball del Barça d’hoquei: “és fonamental veure’ns les cares"

L’entrenador Edu Castro destaca que “ens hem hagut de reinventar per ser un equip separats però junts alhora”

Es troben a faltar els patins, les frenades, els tocs amb la bola i els xuts sobre el parquet del Palau. La rutina del dia a dia s’ha vist trencada i no se sap quin dia serà el proper partit. Tot i que s’ha perdut l’objectiu a curt termini, el cos tècnic del primer equip d’hoquei patins ha treballat des del primer dia de confinament per “tenir l’equip actiu en la mesura del possible per a una eventual tornada a la pràctica i ser competitius”. Tot això amb l’ajuda incondicional de les noves tecnologies.

Així ho explica Edu Castro, afirmant que l’objectiu del teletreball és “ser un equip separats però junt alhora”.

Videotrucades amb jugadors i cos tècnic

 “El que vam tenir molt clar és que cada setmana ens hem de veure les cares un dia a la setmana com a mínim”, descriu Edu Castro. “És fonamental veure’ns les cares; per veure com estem, parlar i fer una mica de broma si cal”. “Som un grup acostumat a comunicar-nos i a intercanviar opinions entre jugadors i staff”. “Això no ho podíem perdre, sinó que s’havia de reforçar”.

Aquestes reunions acostumen a ser els dilluns a la tarda “i els expliquem les tasques que han de fer durant la setmana”. Un dels “deures” que han hagut de fer els jugadors és analitzar vídeos de partits i descriure els principis de joc, o bé respondre un test de preguntes sobre les facetes tàctiques treballades durant la temporada. A banda, també es proposen activitats més lúdiques.

Sessions d’activitat física

Els jugadors reben cada setmana un pla específic de treball físic que han de realitzar de dilluns a dissabte i, dos dies a la setmana, realitzen les sessions de forma conjunta amb el preparador físic Dani Fernández.

Segons Castro, la situació actual ens pot fer aprendre que, com a conjunt, “necessitem estar junts”. “Ens necessitem els uns als altres per treballar en equip. Es pot estar junts estant lluny, però es necessita estar més a prop i tenir contacte”. El desig és clar: “que les coses tornin a ser com eren abans i que tornem amb més il·lusió que mai”.

Treball a l’hoquei formatiu

Els tècnics de l’hoquei formatiu també s’estan utilitzant les noves tecnologies com a eina per mantenir cohesionat l’equip, generant diverses activitats entre els jugadors, com tallers d’alimentació i de creació de material per fer activitat física. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut