44 victòries en 45 partits fins al moment

44 victòries en 45 partits fins al moment

A l’espera de saber si les competicions es reprendran, i quan, degut a l’estat d’alarma pel Covid-19, repassem les dades d’una temporada excel·lent fins a aquesta data

El Barça estava completant una temporada excel·lent fins que les competicions es van aturar per l’estat d’alarma degut a la situació de transmissió del Covid-19. El conjunt de Xavi Pascual estava mostrant un joc sòlid i al mateix temps molt vistós, sent, de llarg, l’equip més golejador d’Europa. Amb una única derrota en tot el curs, els blaugranes són líders destacats de la Lliga Sacyr ASOBAL, estan classificats directament per als quarts de final de la VELUX EHF Champions League com a primers del grup A, i ja han aixecat cinc títols. A l’espera de saber si les competicions es reprendran, analitzem les dades més destacades fins al moment:

  • El Barça d’handbol ha disputat fins al moment 45 partits i ha sumat 44 victòries. Els blaugranes només van perdre el primer partit de la Lliga de Campions a la pista del MOL-Pick Szeged (31-28). La resta de partits han acabat amb triomf culer.
2020-02-29_FCBhandbolvsPICKSZEGED_71-Optimized
  • 1.628 gols és l’espectacular xifra que defineix l’atac del Barça fins al moment. Amb una mitjana de 36,2 gols per partit, els blaugranes són, de llarg, el millor atac d’Europa. A la Champions el Barça ha marcat 485 gols en 14 partits (34,6 de mitjana), mentre que a la Lliga són 730 gols en 19 partits (38,4 de mitjana). En defensa, el Barça ha rebut un total de 1.120 gols en 45, que suposa una mitjana de 24,9 per partit.
  • En l’aspecte golejador destaquen les dades dels extrems. Aleix Gómez és el màxim golejador de l’equip amb 181 gols en 39 partits, i el segueixen Víctor Tomàs (119 en 37 partits) i Aitor Ariño (115 en 41 partits). Més enllà de les cantonades, els més anotadors són Dika Mem (143), Luka Cindric (136), Ludovic Fabregas (130) i Jure Dolenec (130).
2019-10-19_FCBhandbolvsPSG_47-Optimized
  • Els porters no només han aportat aturades partit rere partit, sinó que també han sumat gols a la seva estadística particular. En un handbol en què cada vegada es juguen més atacs amb la porteria buida, Gonzalo Pérez de Vargas i Kevin Möller ho han aprofitat per demostrar punteria de pista a pista. El toledà ha marcat 9 gols fins al moment, mentre que el danès n’ha marcat 5.
  • Luka Cindric és el jugador que ha marcat més gols en un sol partit aquesta temporada. El central croat, en la seva primera gran actuació com a blaugrana, va marcar 11 gols en la final de la Super Globe contra el THW Kiel, que van contribuir a la victòria blaugrana a Dammam. Els 10 gols d’Aleix Gómez contra el Flensburg-Handewitt al Palau (31-27) són la segona millor dada.
  • Xavi Pascual ha utilitzat fins al moment 23 jugadors en competicions oficials. Amb la recuperació de Casper Mortensen el mes de febrer es va completar la participació dels 17 jugadors del primer equip. A més, Alex Pascual ha tingut un paper destacat a l’extrem esquerre (100 gols en 40 partits). La dada la completen altres jugadors del filial: Mamadou Diocou (37 gols en 12 partits), Albert Pujol (4 partits), Pau Oliveras (2 gols en 2 partits), David Roca (2 gols en 2 partits) i Robert Rosell (1 partit).
FCBHandbol_Bidasoa-101-Optimized
  • El Barça ha establert aquesta temporada un nou rècord en la Lliga de Campions gràcies a les 13 victòries consecutives que acumula fins aquest moment. Després de la derrota a Szeged, els blaugranes han encadenat 13 triomfs seguits, superant l’anterior marca de 12, establerta entre els cursos 2010/11 i 2011/12.
  • Les rotacions han estat un recurs habitual de Xavi Pascual durant tota la temporada, així com les oportunitats a jugadors del filial. Així ho demostra el fet que, a banda dels dos porters, cap jugador ha participat en els 45 partits disputats fins al moment. Entrerríos, Petrus i Dolenec són els jugadors que més partits han disputat, amb 44, seguits de Sorhaindo i Andersson, amb 43.
2019-12-06_FCBhandbolvsBENIDORM_16-Optimized
  • A falta de completar la Lliga Sacyr ASOBAL i la Lliga de Campions, el Barça ja té cinc títols al sarró. El curs va començar amb la consecució de la Supercopa de Catalunya, després va arribar la Super Globe de l’Aràbia Saudí, i uns dies més tard la Supercopa d’Espanya. Abans de Nadal els blaugranes van guanyar la Copa Asobal, i just abans de l’anunci de l’estat d’alarma van aconseguir la Copa del Rei a Madrid.
  • La millor assistència de públic al Palau Blaugrana aquesta temporada ha estat en el partit de Lliga de Campions contra el Paris Saint-Germain (4.315 espectadors), seguit dels duels contra el MOL-Pick Szeged (3.658) i el PPD Zagreb (3.215). Quant als partits de Lliga destaca la xifra d’assistència contra el Liberbank Cantabria Sinfín, amb 3.061 espectadors en un partit matinal de portes obertes.
2019-10-19_FCBhandbolvsPSG_31-Optimized
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut