10 dades individuals curioses

Jenni Hermoso és la màxima golejadora de les Lligues continentals, Oshoala ha marcat en les cinc competicions i Paños vola cap a un nou Zamora

Aquest dimecres farà un mes de l’últim compromís del Barça Femení, abans de l’aturada per seleccions, primer, i per la crisi sanitària del coronavirus, actualment. Repassem deu curiositats estadístiques individuals del que portem de curs:

▶ L’últim gol el va anotar Stefanie Van der Gragt, que va tancar la victòria davant del Madrid CFF (5-0) en l’últim minut de la jornada 22 de la Primera Iberdrola.

▶ Jenni Hermoso és la màxima golejadora de la Lliga, amb 23 gols, seguida d’Asisat Oshoala, que en suma 20.

▶ Jenni Hermoso també és la millor artillera entre les principals Lligues d’Europa. La segona és l’atacant del Wolfsburg, Pernille Harder (22).

▶ Oshoala és l’única futbolista que ha marcat en les cinc competicions: Lliga (20), Champions League (1), Copa de la Reina (2), Supercopa d’Espanya (3) i Copa Catalunya (2).

▶ Alexia Putellas, Marta Torrejón i Aitana Bonmatí són les jugadores que acumulen més partits de Lliga disputats aquesta temporada (20 de 21).

▶ Sandra Paños (1710), María León (1627) i Marta Torrejón (1558) són les que han jugat més minuts a la Primera Iberdrola.

▶ Paños vola cap al seu tercer Trofeu Zamora consecutiu: només ha encaixat 5 gols en les 19 jornades en què ha intervingut.

▶ Aquest dimecres hi havia partit de la Lliga de Campions... Alexia Putellas (41), Marta Torrejón (40) i Melanie Serrano (30) són les futbolistes amb més compromisos a la màxima competició continental amb el Barça.

▶ Ningú ha marxat més gols de blaugrana a la Champions League que Jenni Hermoso (8), Toni Duggan (8) i Mariona Caldentey (7).

▶ El debut de Bruna Vilamala, en Lliga contra el Sevilla, la va situar com la quarta jugadora més jove en estrenar-se amb el primer equip des de la professionalització (2015).