El Barça juga contra el coronavirus

El Barça juga contra el coronavirus

El Club ha posat a disposició de la Generalitat les seves instal·lacions i a través de la Fundació ha cedit a l’Hospital de Sant Pau el carretó sanitari utilitzat al Camp Nou

El FC Barcelona, fidel al seu compromís amb la societat que sempre ha donat sentit al seu lema de ‘més que un Club’, vol seguir contribuint a lluitar contra els efectes que està produint la crisi sanitària del coronavirus i, ara que no pot competir en els terrenys de joc i en les pistes esportives, està decidit a jugar i guanyar el partit que tota la ciutadania està lliurant contra el COVID-19, el rival de tots.

Així, el Club es va posar des del primer moment al servei de les autoritats sanitàries del país per conscienciar i sensibilitzar la població, en una lluita que també ha comptat amb l’ajuda dels seus esportistes com a prescriptors, i ha traslladat a la Secretaria de Salut de la Generalitat la seva disposició total a cedir les seves instal·lacions per ajudar en el que sigui necessari per ajudar a pal·liar aquesta alerta sanitària. La Secretaria ha manifestat al Club el seu agraïment per aquesta decisió, que es va acordar en la darrera Junta Directiva telemàtica, i està analitzant quines instal·lacions poden ser les més adients per atendre les necessitats de Salut.

D’altra banda, el Club, a través de la Fundació Barça, també ha cedit a l’hospital de Sant Pau el carretó sanitari que utilitza per moure els jugadors quan aquests cauen lesionats al Camp Nou. Ateses les característiques peculiars de l’Hospital de Sant Pau, que consta del nou recinte inaugurat el 2009 i del conjunt modernista format per 27 pavellons, el carretó sanitari servirà per al trasllat de pacients entre els edificis, i també de Sant Pau a la Clínica de la Fundació Puigvert i l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Pau.

Carretó sanitari al Camp Nou.
Carretó sanitari al Camp Nou.

Assistència Sanitària activa un telèfon pel COVID-19

Els partners del Club també estan contribuint a la lluita contra el coronavirus. Així, Assistència Sanitària Col·legial ha posat a disposició dels seus més de 190.000 assegurats i de tota la ciutadania en general un servei telefònic de suport per orientar i resoldre dubtes sobre el COVID-19, fidel a la seva vocació de servei per millorar i preservar la salut de les persones. L’asseguradora, partner mèdic oficial del FC Barcelona i patrocinador principal dels esports professionals del Club, informa que el telèfon 93 495 44 94 està a disposició de totes aquelles persones que tinguin dubtes sobre la malaltia, que tinguin símptomes o dels seus cuidadors.

Aquest servei d’atenció telefònica pretén contribuir a descongestionar el sistema de salut català i per això Assistència Sanitària ha obert aquesta línia al conjunt de la població, assegurada o no de l’entitat, i és un mecanisme addicional per evitar el col·lapse dels recursos sanitaris.

El telèfon funciona de 9 a 21 hores i està operat per un equip de metges i infermeres de l’asseguradora, que atenen les consultes, les quals s’analitzen amb criteris preestablerts i, en funció de cada cas específic, es recomanen diferents dispositius sanitaris. En només 24 hores de funcionament, com a resposta a l’elevat nombre de trucades rebudes, el servei ha doblat les seves línies obertes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut