Així es treballa durant el confinament

Així es treballa durant el confinament

Els jugadors segueixen, cadascú des de casa seva, un pla d’entrenament individualitzat que el preparador físic elabora setmana a setmana, en funció del jugador i el material de què disposa

Amb els jugadors confinats a casa degut a l’estat d’alarma per la situació de transmissió del coronavirus, la planificació dels entrenaments del Barça d’handbol ha canviat completament. La plantilla, que es manté a l’espera de les novetats que puguin sorgir, va iniciar d’immediat un pla de treball des de casa monitoritzat pel preparador físic de l’equip, Roger Font, i amb la supervisió del cos tècnic liderat per Xavi Pascual. La comunicació és similar a les èpoques en què els jugadors estan concentrats amb les respectives seleccions en competicions de llarga durada.

Els plans de treball es van actualitzant setmana a setmana en funció de l’evolució de cada jugador, i són individualitzats segons la posició, la necessitat i el material del qual disposa cada jugador. Amb exercicis de força i resistència, l’objectiu és que els jugadors mantinguin el to físic durant el temps que estiguin a casa i que quan tornin als entrenaments col·lectius costi el mínim possible recuperar el ritme competitiu.

Contacte diari amb els jugadors

El preparador físic manté contacte diari amb tots els jugadors de la plantilla per saber què van fer el dia anterior, durant quanta estona i quina percepció d’esforç van tenir. Els exercicis es basen en un treball condicional, al qual els jugadors s’adapten perfectament. L’objectiu és no caure en la monotonia, i amb aquest pensament la propera setmana s’iniciaran algunes sessions telemàtiques, amb contacte virtual amb el preparador físic de l’equip.

En un esport com l’handbol, que es basa molt en el contacte, és difícil assolir els nivells de força en una rutina de treball des de casa. Tot i així, els plans de treball de què disposen els jugadors busquen mantenir el to per afrontar el tram final de la temporada, quan es pugui reprendre la competició, amb la màxima garantia física.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut