Barça Femení - Deportivo Abanca: Amb esforç i suor cap a les semifinals de Copa (1-0)

Davant un conjunt vehement defensiu, el gol que ha certificat la presència blaugrana a les semifinals ha arribat al minut 120

Ha costat. Però el Barça Femení, en l'últim segon, s'ha classificat per a les semifinals de la Copa de la Reina. Després d'una infinitat d'ocasions, les blaugranes han celebrat el gol a la pròrroga davant el Deportivo Abanca (1-0). Una festivitat que ha tingut la firma de Kheira Hamraoui després de superar, per fi, la portera visitant: Esther Sullastres.

No arriba el gol culer...

El gol era qüestió de temps, però s'ha postergat. I molt. En el primer acte d'aquests quarts a partit únic, Alexia, Marta Torrejón, Graham i Oshoala han acumulat mèrits per desfer l'empat inicial. Un resultat protegit per la portera visitant. L’exblaugrana Esther Sullastres, titular en el primer partit del Barça Femení a la Champions League el curs 2012/13, ha sostingut el Deportivo Abanca. Tancat al darrere i concentrat en defensar les repetides incursions blaugranes.

Amb una Graham insistent pels costats, el setge i el domini barcelonista s'han vist de principi a fi. Pressió alta i control de la pilota per fer trontollar els dígits de l'electrònic. Aposentats en la tranquil·litat del 0-0 en l'aire del descans. Una pausa que ha mantingut el guió i ha rellançat el pla defensiu gallec. Solament amb llums atacants en un contraatac i en dos córners. D'aquesta manera, en tot el matx, Tajonar únicament ha aparegut en una jugada àrea i en un xut molt llunyà.

A l'altre costat, Sullastres ha engrandit la seva inspiració. Oshoala, un nom en constant aparició en les estadístiques ofensives, no l'ha pogut superar amb una pilota que buscava l'esquadra de la porteria. Uns tres pals que han contemplat, una vegada i una altra, les centrades laterals de les de Lluís Cortés. L'entrada de Jennifer Hermoso ha rellançat, encara més, el Barça en atac. Una vaselina i un xut amb la dreta han ampliat el ventall d'aproximacions.

... i el partit a una pròrroga resolutiva

Sense cap metamorfosi en el marcador, els segons i les ocasions han avançat fins a l'ocàs del temps reglamentari, que ha conduït a la pròrroga. Provocada per una nova aturada de la 1 visitant; al minut 91 li ha negat el gol a l'elèctrica 20 barcelonista. No ha importat el començament d'un altre període. Perquè, atrapades en el temps, les culers han topat la pilota, fins a l'extenuació, al cos d'Esther Sullastres. Una colossal figura que no ha pogut evitar l'agònica diana de Kheira Hamraoui a l'últim alè de la pròrroga

En conseqüència, evocant a l'èpica i després de l'enèsima centrada a l'àrea, la migcampista francesa de cap ha certificat la classificació per a les semifinals de la Copa de la Reina -el rival es coneixerà en el sorteig del divendres 28 de febrer-. Ara l'agenda futbolística escriu el Madrid al Johan Cruyff (diumenge 1 de març -12 h).

FITXA DEL PARTIT

Barça, 1
Deportivo, 0

Barça: Tajonar, Marta Torrejón, Andrea Pererira, Mapi León, Leila (Crnogorčević, min. 110), Alexia (Mariona, min. 73), Patri (Hamraoui, min. 88), Aitana (Hermoso, min. 59), Graham, Oshoala i Martens
Deportivo: Esther Sullastres, Teresa Abelleira, Iris (Ainize, min. 121), Athenea (Miriam, min. 114), Nuria, Arbelaez, María Méndez, Bedoya, Maya (Villegas, min. 70), Gaby i Cris

Gols: 1-0, Hamraoui (min. 120)

Àrbitres: Rivera Olmedo. Ha amonestat amb targeta groga la local Hamraoui (min. 114) i la visitant Esther Sullastres (min. 109) i l'entrenador visitant Manu Sánchez (min. 79).

Assitència: 1169 espectadors