El Clàssic més igualat dels últims anys

El Clàssic més igualat dels últims anys

Aquesta serà la quarta vegada en els darrers 20 anys que Barça i Madrid arriben a un Clàssic de la segona volta tan a prop en la classificació

El món del futbol ja compta les hores que falten per a un nou Clàssic. En aquesta ocasió, el FC Barcelona visita el Bernabéu en partit de Lliga, un estadi que fa quatre anys consecutius que pateix victòries blaugrana en aquesta competició. Aquest cop, i corresponent a la jornada 26, els de Quique Setién i els de Zinedine Zidane es veuran les cares el proper diumenge, a les 21 hores, en un dels Clàssics més igualats en els últims anys.

Com a mínim, això és el que diu la classificació, ja que els blaugranes lideren la taula però només a dos punts per sobre dels blancs, després de la victòria del Barça contra l’Eibar (5-0) i de la derrota del Madrid contra el Llevant (1-0).

De fet, les estadístiques diuen que des del 2015 que tots dos conjunts no arribaven tan igualats a un Clàssic d’una segona volta. En aquella ocasió, el partit es va jugar al Camp Nou el 22 de març i el Barça arribava líder a només un punt del Madrid. Els blaugranes van aconseguir vèncer per 2-1, amb gols de Mathieu i Suárez, i van deixar els blancs a quatre. Al final, l’equip de Luis Enrique acabaria guanyant la Lliga, però també la Copa i la Champions.

Hem de viatjar fins al 2010 per trobar un altre Clàssic tan igualat, concretament a l’abril del 2010, quan el Barça i el Madrid es van trobar al Bernabéu empatats a punts. El resultat final, un 0-2 a favor del Barça amb gols de Messi i Pedro per pràcticament encarar la Lliga.

Una dada que permet ser optimista

Anteriorment, però, ja ens hem de remuntar fins al febrer del 2000, 20 anys enrere, per trobar un altre precedent. Aquell cop la sort no va acompanyar els blaugranes, que arribaven un punt per sobre del Madrid, però la victòria dels blancs (3-0) va permetre avançar-los. Malgrat tot, no va ser suficient perquè la Lliga la va acabar guanyant el Deportivo.

I això ens porta a trobar una dada curiosa. Si analitzem les temporades dels 17 Clàssics en què el Madrid ha rebut el Barça en la segona volta per darrere de la classificació, s’extreu que el conjunt blanc mai ha acabat guanyant la Lliga. Però en les set de les últimes vuit edicions en què això ha passat el Barça sí que ha acabat aixecant el títol. Es tornarà a repetir?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut