La millor ratxa, per arribar als quarts de final

La millor ratxa, per arribar als quarts de final

La victòria a la pista del Celje Pivovarna Lasko, que va certificar la primera posició de grup, iguala els 12 triomfs consecutius que es van aconseguir entre el final de la temporada 2010/11 i l’inici de la 2011/12

Des que va caure en la jornada inaugural a la pista del MOL-Pick Szeged (31-28), el Barça ha encadenat 12 victòries consecutives en la VELUX EHF Champions League. Una ratxa que l’ha portat a certificar amb autoritat la primera posició del grup A i l’accés directe als quarts de final, estalviant-se els vuitens per quarta vegada de cinc edicions amb l’actual format de competició. Amb 24 punts de 26 possibles, el Barça ja té assegurat estar entre els vuit millors equips d’Europa.

La dotzena de victòries consecutives iguala la millor ratxa de la història del Barça a Europa. Una fita que es va aconseguir entre el final de la temporada 2010/11, amb títol inclòs, i l’inici de la 2011/12. En aquella ocasió, els blaugranes van encadenar victòries des dels quarts de final, contra el THW Kiel (anada i tornada), passant per la Final Four de Colònia (contra el Rhein Neckar Löwen i el Ciudad Real), fins a les vuit primeres jornades de la següent fase de grups. 12 triomfs consecutius que han hagut d’esperar vuit anys per ser igualats.

Una ratxa encara ampliable

En aquesta ratxa, el Barça s’ha mostrat solvent contra sis rivals de màxima exigència i guanyant en algunes de les pistes més complicades d’Europa. Des del 20 de setembre, quan va guanyar al Celje al Palau (45-21), el conjunt de Xavi Pascual s’ha imposat també al PPD Zagreb (19-36 i 32-23), a l’Elverum Handball (33-24 i 26-30), al Paris Saint-Germain (36-32 i 32-35), al Flensburg-Handewitt (27-34 i 31-27) i a l’Aalborg Handbold (30-34 i 44-35), per acabar d’arrodonir la feina a Celje (25-37).

El Barça tindrà l’oportunitat de superar aquesta ratxa el proper dissabte al Palau Blaugrana en la visita del MOL-Pick Szeged. El conjunt hongarès és, fins al moment, l’únic equip que ha estat capaç de guanyar al Barça aquesta temporada. Els blaugranes, però, volen mantenir-se forts a casa seva, on no perden un partit de Lliga de Campions des de fa més de quatre anys, en la 10a jornada de la fase de grups de la temporada 2015/16, el 5 de desembre del 2015 contra el Kielce polonès. Molts al·licients, més enllà de la classificació, per buscar la victòria en l’última jornada a casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut