RK Celje - Barça: Directes cap als quarts de la Champions! (25-37)

Els blaugranes aconsegueixen, matemàticament, la primera posició a la fase de grups que els estalvia disputar els vuitens de final

Una victòria que val un bitllet cap als quarts de final de la VELUX EHF Champions League. El triomf blaugrana davant l'RK Celje (25-37) certifica, matemàticament, el lideratge del grup A. Aquesta primera posició adjudica la classificació directa per als quarts, sense haver de disputar el vuitens de final de la competició continental. Un partit en què ha destacat pel joc coral ofensiu: tots els jugadors de pista han anotat, amb Dolenec com a jugador més destacat, amb set gols.

Igualtat màxima en el primer temps. Els eslovens s'han fet forts a la seva pista en els primers compassos de partit i no han permès al Barça marxar en el marcador. Els locals, de fet, han aconseguit un parcial de 3-0 (11-10, min 16). La resposta dels blaugranes ha estat, però, immediata amb un providencial Dika Mem. El lateral francès ha anotat tres gols consecutius en el parcial d'1-6 (12-16, min 24). El partit s'ha trencat en el tram final de la primera mitja hora i el Barça ha situat la màxima diferència del primer temps: +5, coincidint amb el resultat final de la mitja part (14-19).

El temps corre a favor dels blaugranes

El guió del segon temps ha estat similar al de la primera part. Això sí, el desgast ha fet que els homes de Xavi Pascual hagin pogut imposar la seva llei sobre la pista. En el tram final del partit, el Barça ha creat una diferència insalvable per al conjunt eslovè. Un parcial de 2-8 a les acaballes ha certificat el definitiu 25-37, coincidint amb la màxima diferència de tot l'enfrontament. A més, també hi ha hagut temps per a la reaparició de Luka Cindric. El central croat va tornar de l'Europeu amb molèsties a la cama esquerra i ha disputat el seu primer partit del 2020 amb la samarreta blaugrana.

Els de Xavi Pascual, per tant, s'adjudiquen la primera posició del grup A amb 24 punts, quatre més que el MOL Pick Szeged que, precisament, serà el proper, i últim, rival de la fase de grups. Un partit que, per als blaugranes, serà intranscendent, perquè ja tenen l'accés cap als quarts de final assegurat. Abans, però, hauran de rebre la visita del Recoletas At. Valladolid, dimarts 25 (19.00 hores)

RK Celje, 25
Barça, 37

RK Celje: Vujovic (-), Razgor (9), Poteko (2), Novak (2), Silva da Borges (4), Sarac (2), Makuc (-) -set inicial-. Cvetko (-), Cokan (-), Groselj (-), Zabic (1), Ferlin (-), Kodrin (1), Horzen (3), Grebenec (-), Leban (1).
Barça: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (2), Andersson (1), Ariño (1), Dolenec (7), Palmarsson (5) i Fabregas (5) -set inicial. Mortensen (2), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), N'Guessan (4), Aleix Gómez (2), Thiagus Petrus (1), Dika Mem (4), Cindric (1), Møller (-).
Parcials: 3-3 / 7-7 / 10-10 / 11-13 / 13-16 / 14-19 (Descans) 17-22 / 19-25 / 22-29 / 23-31 / 25-34 / 25-37 (Final).
Àrbitres: Ivan Pavicevic i Milos Raznatovic.