Barça – Getafe: Triomf vital al Camp Nou (2-1)

Els de Quique Setién, en un partit exigent i complicat, derroten l’equip madrileny gràcies als gols de Griezmann i Sergi Roberto

Cop d’efecte del FC Barcelona. Contra un equip tan difícil de derrotar com és el Getafe, els blaugrana han aconseguit una valuosa victòria al Camp Nou, després d’exhibir una versió de caràcter. Amb els gols de Griezmann i Sergi Roberto, tots dos en el primer temps, els de Quique Setién han pogut trencar la resistència d’un Getafe que arribava a l’Estadi en un bon estat de forma i sense haver rebut un gol en les darreres cinc jornades. Però el Barça, que no ho ha tingut fàcil, ha tirat de paciència per acabar imposant-se (2-1), no sense patir.

I això que, al descans, el resultat que reflectia el marcador ha dotat d’un somriure els 80.409 espectadors presents al Camp Nou. Especialment després de veure com els de Setién s’han refet de diversos imprevistos. El primer, la lesió de Jordi Alba en el minut 16, que no ha pogut continuar i ha hagut de ser substituït per Junior. I el segon, la insistència del Getafe, que ha posat en problemes la defensa blaugrana amb una pressió angoixant. De fet, Nyom ha marcat en un refús, però el VAR ha anul·lat aquesta jugada perquè el jugador del Getafe havia comés falta sobre Umtiti (min 23).

Davant d’això, el Barça ha tirat de paciència, esperant l’oportunitat de poder superar la línia defensiva dels de Bordalás amb una pilota filtrada que permetés crear perill. I així ha estat precisament com ha arribat el gol que ha obert la llauna, després d’una passada preciosa de Messi de primeres que ha rematat Griezmann al fons de la xarxa (1-0, min 33). Una connexió màgica que ha obert el partit.

_12I0690

I, gairebé cinc minuts després, Sergi Roberto ha sorprès la defensa i ha arribat a l’àrea per rematar al fons de la xarxa una bona centrada de Junior des de la banda dreta de l’atac (2-0, min 39).

El Barça sap patir

Amb un resultat favorable, la idea del Barça després del descans ha estat posar la pausa i el control a través de la possessió per limitar les opcions del Getafe. Tot i que durant una bona estona ha estat així, el tercer classificat de la Lliga no s’ha rendit i Ángel Rodríguez, que ha entrat en el segon temps, ha aprofitat una centrada a l’interior de l’àrea per reduir diferències (2-1, min 66).

A partir d’aquí, el partit ha canviat totalment i tots dos conjunts han omplert el duel d’alternatives. Així, el Getafe i el Barça han començat a pressionar les porteries rivals i tant Griezmann com Ángel han fregat el gol en diverses oportunitats. El canari, de fet, ha obligat Ter Stegen a fer una aturada miraculosa, a boca de canó, que ha evitat l’empat, i ha forçat Piqué a aparèixer en un parell d’ocasions per negar-li la rematada.

En l’altra àrea, i ja en el tram final, Messi també ha tingut el gol de la tranquil·litat, però la seva rematada ha marxat fora per poc. Finalment, aquest tercer gol no ha fet falta, perquè el pas dels minuts ha afavorit el Barça, que ha pogut mantenir el resultat. Un triomf vital de cara a la Lliga, que permet als de Setién seguir lluitant de tu a tu amb el Madrid pel liderat. La propera setmana, contra l’Eibar també al Camp Nou, arriba una nova oportunitat per seguir sumant.