Reial Societat-Barça: Súpercampiones! (1-10)

El Barça alça el segon títol del curs i la primera Supercopa de la seva història en vèncer la Reial Societat

La Supercopa d’Espanya és blaugrana. L’equip de Lluís Cortés no ha donat opció al vigent campió de Copa i en la primera meitat ha deixat vista per sentència la final amb un 0-6 al marcador. El gran partit del Barça ha permès que les vitrines del Club sumin un nou títol, el segon de la temporada després de la Copa Catalunya. Torrejón –autora d’un pòquer i MVP de la final–, Alexia i Oshoala amb un doblet cadascuna, Graham i Candela han fet les dianes del matx.

La final ha començat amb la reivindicació de les 22 futbolistes sobre la gespa de l’Helmántico, que han fet 30 segons d’aturada, per iniciativa pròpia, en protesta per la falta d’un acord pel conveni col·lectiu. La pilota ha començat a rodar i el Barça ha agafat el timó i ha controlat el joc des del principi. Dues guspires d’Alexia han començat a decantar el partit. L’11 blaugrana ha regalat el primer gol a Marta Torrejón després d’una paret sensacional amb Patri i d’un retall per escapar-se de la seva marca. La seva centrada al punt de penal l’ha rematat a plaer la lateral culer. Tot just dos minuts després ha arribat el segon. Intent de xilena d’Oshoala i l’esfèrica ha caigut morta dins l’àrea petita. Alexia l’ha recollit i, després d’un revers, ha definit davant Quiñones amb sang freda.

La Reial Societat, amb el bloc junt, tapava bé els espais interiors i les de Lluís Cortés han optat per fer mal per les bandes. Graham Hansen ha estat un punyal per la dreta i ha fregat el tercer, però el seu xut l’ha escopit el pal. Poc abans de la mitja hora de joc, contratemps per a ambdós conjunts, que s’han vist obligats a moure la banqueta per lesió. Leila ha hagut d’abandonar el terreny de joc per Crnogorčević. L’exblaugrana Bárbara Latorre també ha estat substituïda.

Vendaval ofensiu

El Barça se sentia còmode, però no es conformava amb el 0-2. Quan la Reial semblava haver aturat l’hemorràgia, Mariona ha posat una marxa més que la resta. La mallorquina ha recuperat una pilota a camp propi i ha arrencat amb potència fins a creuar el mig del camp. La migcampista ha obert per a Graham, que ha fet l’assistència a Torrejón per marcar el tercer. En la següent acció, de nou Mariona ha penalitzat un error txuri-urdin per regalar el quart a Oshoala, que ha rematat damunt la línia de gol. Encara abans del descans, Hansen ha recollit l’esfèrica dins l’àrea petita per fer el cinquè. Quatre minuts, tres gols. I encara se n’ha celebrat un altre abans del descans, obra d’Alexia.

Tot i el resultat, el Barça ha sortit igual al segon temps i, quan s’havien disputat cinc minuts de la represa, Oshoala ha fet el setè aprofitant una passada magnífica a l’espai d’Alexia. El marcador s’ha eixamplat una mica més. El rebuig de la portera basca d’un xut de Graham l’ha recollit Torrejón per firmat el vuitè. Entremig de tantes festivitats culers, la Reial Societat ha fet el gol de l’honor, obra de Manu. Ha estat un miratge, perquè Candela ha anotat el seu primer gol de la temporada en rematar de cap al segon pal d’una centrada de Martens i Torrejón ha completat el seu pòquer i ha segellat el títol en una acció de córner en el minut 78.

Des del 2018 que el Barça no aixecava un trofeu. Vicky Losada i Alexia han pogut alçar al cel de Salamanca la Supercopa d’Espanya i esborrar-la de la llista d’objectius del curs. Una injecció de moral per a les de Lluís Cortés just abans d’afrontar un altre repte: la Copa de la Reina. Dimecres (16.30 h) les blaugrana inicien el camí en la competició del KO visitant l’Sporting de Huelva en el partit dels vuitens de final.

Reial Societat, 1
Barça, 10

Reial Societat: Quiñones, Iraia, Tejada, Etxezarreta, Nahikari (Manu, min 60), Itxaso (Maddi, min 45), Cardona, Leire Baños (Olaizola, min 64), Bárbara Latorre (Eizagirre, min 23), Lucía, Nuria Mendoza.
Barça: Paños, María León, Marta Torrejón, Mariona (Aitana, min 57), Alexia, Patri (Losada, min 57), Leila (Crnogorčević, min 27), Graham (Candela, min 57), A. Pereira, Oshoala, Martens.
Gols: 0-1, Marta Torrejón (min 5); 0-2, Alexia (min 7); 0-3, Marta Torrejón (min 33); 0-4, Oshoala (min 35); 0-5, Graham (min 37); 0-6, Alexia (min 44); 0-7, Oshoala (min 51); 0-8, Torrejón (min 56); 1-8, Manu (min 63); 1-9, Candela (min 75); 1-10, Marta Torrejón (min 78).
Àrbitre: Marta Huerta. Ha amonestat amb targeta groga Lucía.
Assistència: 9.217 espectadors a l’Helmántico de Salamanca.