Betis - Barça: Un nou examen al Villamarín

Betis - Barça: Un nou examen al Villamarín

Després del partit de Copa del Rei a San Mamés, el Barça torna a posar els ulls sobre la Lliga en el que serà el retorn de Quique Setién al Benito Villamarín

Tres punts d’or a Sevilla. El Barça buscarà aconseguir un triomf balsàmic aquesta nit al camp del Betis (21.00 hores), en el partit corresponent a la jornada 23 de Lliga. Després de veure’s obligat a dir adeu a la Copa del Rei aquest dijous contra l’Athletic Club (1-0), els de Quique Setién viatjaran cap a la capital andalusa amb l’objectiu de sumar una victòria que permeti als blaugranes (46 punts) continuar lluitant per atrapar el Reial Madrid (49) al capdavant de la classificació. La visita a l’estadi Benito Villamarín serà el retorn de Setién a la que va ser casa seva durant les dues darreres temporades i també el de Junior Firpo, a més de la retrobada del primer equip amb exblaugranes com Marc Bartra, Cristian Tello i Carles Aleñá, cedit fins a final de temporada al conjunt verd-i-blanc. El lateral esquerre Àlex Moreno també va vestir la samarreta del Barça en la seva època de juvenil.

El rival

El Betis, entrenat pel tècnic català i amb passat blaugrana Joan Francesc Ferrer, Rubi, arriba a la cita instal·lat en la dotzena posició de la taula amb 28 punts, 10 per sobre del descens i a 8 de la zona europea, i amb ganes de recuperar sensacions després d'empatar a Eibar (1-1) en l’últim partit de Lliga i de quedar eliminat de la Copa del Rei davant el Rayo Vallecano a la tanda de penals. De fet, els bètics només han guanyat un dels seus últims sis compromisos a la competició domèstica.

Els andalusos són el quart equip més golejat de la competició, amb 34 dianes encaixades (empatats amb el Leganés), i el setè més golejador, amb 30 gols, 15 dels quals amb el segell dels davanters Loren (8) i Joaquín (7). 

El darrer precedent

L’última vegada que Barça i Betis es van enfrontar va ser el 25 d’agost, en el partit de la primera volta de la Lliga disputat al Camp Nou. En aquella ocasió, els blaugranes es van imposar al conjunt andalús per 5 gols a 2, gràcies a les dianes d’Antoine Griezmann (doblet), Carles Pérez, Jordi Alba i Arturo Vidal. Una data especial per a Ansu Fati, que va debutar amb la samarreta del Barça en substitució de Carles Pérez en el minut 77. Al llarg de la història, blaugranes i verd-i-blancs s’han enfrontat 107 vegades a la Lliga, amb un balanç de 65 victòries culers, 23 per al Betis i 21 empats. En aquests 107 partits, el Barça ha marcat 251 gols i n’ha rebut només 117.

L’últim cop que els blaugranes van visitar el Benito Villamarín van imposar-se per un contundent 1-4, el dia en què Leo Messi va sortir ovacionat de l’estadi verd-i-blanc. L’astre argentí va ser l’autor d’un hat-trick i va tancar el marcador firmant una obra d’art per al record. El 10 va ser nominat al Premi Puskas gràcies a aquell gol.

Les dades que cal tenir en compte

- El Betis només ha guanyat un dels seus últims 17 partits contra el Barça a la Lliga (tres empats i 13 derrotes) i va ser a domicili, 3-4 al novembre del 2018.

- El Barça és el rival contra qui més vegades s'ha enfrontat Rubi a la Lliga. L’entrenador del Betis ha jugat contra el conjunt blaugrana cinc vegades i en cap d’aquestes ha pogut guanyar.

- Leo Messi ha marcat dos o més gols en vuit partits de Lliga davant el Betis, més que qualsevol altre rival (també vuit contra el Sevilla).

La convocatòria

Per a aquest partit, el tècnic Quique Setién ha convocat 18 jugadors. Es tracta de Ter Stegen, N. Semedo, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Ansu Fati i R. Araujo. Queden fora de la convocatòria per lesió Suárez, O. Dembélé i Neto, i per sanció Piqué.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut