Athletic Club – Barça: Desenllaç cruel sobre la botzina (1-0)

Un gol d’Iñaki Williams en el temps afegit impedeix al Barça aconseguir el passaport cap a les semifinals de la Copa del Rei

Derrota en el temps afegit. El Barça ha caigut davant l’Athletic Club per 1 gol a 0 i s’ha vist obligat a acomiadar-se de la Copa del Rei amb un gol d’Iñaki Williams en el temps afegit. Els blaugranes han dominat el partit durant gran part dels 90 minuts i han protagonitzat les millors oportunitats a San Mamés, però una esgarrapada dels lleons quan semblava que els quarts de final es decidirien a la pròrroga ha fet que els jugadors de Quique Setién hagin hagut de dir adeu a la competició del KO.

Començament elèctric

Blaugranes i bascos han signat una posada en escena vibrant amb oportunitats a les dues àrees. Ansu Fati ha fregat el primer gol del partit fins a dues vegades en els deu primers minuts, gràcies a dues rematades molt perilloses que a punt han estat de donar al Barça el primer avantatge dels quarts de final. Tot i l’embranzida dels de Quique Setién, l’Athletic no s’ha deixat intimidar i també ha gaudit d’alguna aproximació a la porteria de Ter Stegen, fins i tot ha tingut l’1 a 0 amb una rematada d’Iñaki Williams (minut 9) que ha acabat al fons de la porteria blaugrana, però que, posteriorment, ha quedat invalidada per fora de joc.

Després d’uns minuts d’alt voltatge, el Barça ha agafat el timó del partit mitjançant el control de la pilota i la creació d’espais a partir de passades ràpides i precises. Els blaugranes han començat a dominar el mig del camp i han fet endarrerir el conjunt de Gaizka Garitano fins al seu camp, des d’on l’Athletic ha continuat temptant la defensa del Barça amb alguna arribada en forma de contraatac que ha posat a prova els esquemes defensius dels de Setién. Tant el Barça com l’Athletic han seguit prement l’accelerador per intentar marxar al descans amb almenys un gol a l’electrònic, però, finalment, els dos equips s’han hagut de conformar amb unes taules salomòniques.

Represa blaugrana

El temps de descans li ha anat d’allò més bé a un Barça que ha sabut posar contra les cordes l’equip basc en els primers minuts de la segona meitat amb diverses arribades molt perilloses. L’entrada d’Antoine Griezmann al terreny de joc també ha esperonat l’equip. Els blaugranes han fet un pas endavant i han posat en escac la teranyina defensiva de l’Athletic amb rematades de mèrit que han obligat el porter dels lleons Unai Simón a demostrar els seus reflexos sota els pals.

Sentència dels lleons

Quan quedaven menys de 5 minuts per al final del temps reglamentari, Leo Messi ha estat a punt de materialitzar la superioritat blaugrana amb un gran xut, però una aturada magnífica d’Unai Simón ha impedit el gol del Barça. Quan semblava que el destí dels quarts de final era decidir-se a la pròrroga, una esgarrapada final de l’Athletic ha acabat amb un gol d’Iñaki Williams en el temps afegit (1-0), una diana dolorosa que ha decantat definitivament la balança per a un equip de Gaizka Garitano que s’ha acabat enduent el bitllet per les semifinals de la Copa.