PRÈVIA | La Copa passa per San Mamés

PRÈVIA | La Copa passa per San Mamés

Els blaugranes visiten el sempre complicat San Mamés als quarts de final de la Copa del Rei (21.00 hores)

Una setmana més torna la Copa del Rei. Després d’eliminar l’Eivissa (1-2) i el Leganés (5-0), els de Quique Setién tenen un repte majúscul per continuar avançant en la competició del KO: eliminar l’Athletic Club a San Mamés, dijous 6 de febrer (21.00 hores, Cuatro i DAZN).

El rival

Els lleons han arribat als quarts de final de la Copa després d’eliminar de la competició l’Intercity (0-3), el Sestao River (0-4), l’Elx als penals (1-1; 4-5) i al Tenerife, també a la tanda de penals, (3-3; 2-4). Pel que fa a la Lliga, els de Gaizka Garitano ocupen la novena posició, amb 31 punts, després d’haver perdut contra el Getafe (0-2) al darrer partit de Lliga. Cal mencionar que l’Athletic només ha perdut un partit com a local: el de la jornada set contra el València (0-1) i és el tercer equip que menys gols ha encaixat a la Lliga: 17; per darrere del Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid. Els màxims golejadors de l’equip són Raúl García, amb sis dianes, i Iñaki Williams i Iker Muniain, amb quatre.

mini_2019-08-16 ATHLETIC-BARCELONA 47

El darrer precedent

Els blaugranes no guarden un bon record del darrer partit contra l’Athletic Club. Va ser a la primera jornada de Lliga i els lleons van acabar sumant els tres punts amb un gol ‘in extremis’ d’Aduriz en el temps de descompte. Són els dos equips que més vegades han guanyat la competició: Barça amb 30 i Athletic amb 24. Tots dos equips s’han enfrontat en vuit ocasions a la final de la Copa i els blaugranes l’han guanyat en sis i l’han perdut en dues.

Les dades que cal tenir en compte

-L’Athletic Club és el quart equip al qual Messi ha marcat més gols (24), per darrere del Sevilla, l’Atlètic de Madrid, el València i el Reial Madrid.

-L’argentí ha jugat contra els lleons en vuit ocasions a la Copa del Rei i ha vist porta en sis ocasions.

-Quique Setién s’enfrontarà a l’Athletic Club per primer cop a la banqueta del Barça, però serà la novena vegada que ho farà com a entrenador de Primera Divisió. En els darrers vuit precedents, ha sumat una victòria, tres empats  i quatre derrotes.

La convocatòria

er aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Messi, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati i R. Araujo. Queden fora de la convocatòria per lesió Suárez, O. Dembélé i Neto.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut