Barça – Llevant: Un Ansu de rècord decideix al Camp Nou (2-1)

Un doblet del jove davanter -el més jove a aconseguir-ho a la història de la Lliga- dona els tres punts al conjunt culer, que es retroba amb la victòria a la Lliga

Victòria molt treballada del Barça davant el Llevant (2-1) per retrobar-se amb el triomf a la Lliga. Un doblet d’Ansu Fati a la primera meitat -que s'ha convertit en el jugador més jove de la història de la Lliga a aconseguir-ho-, després de dues assistències de Leo Messi, ha acabat donant el triomf als de Setién, que no han vist perillar el marcador tot i el gol de Rochina al temps afegit.

El matx ha començat amb un clar domini blaugrana, fent-se amb la possessió des de l’inici i amb les primeres ocasions que no han trigat a arribar. Una gran acció d’Ansu des de l’esquerra, que ha cedit per a Messi i la rematada de l’argentí ha marxat fregant el pal (min 13). Tres minuts després, acció individual del capità que ha acabat amb un xut a les mans d’Aitor (min 16) i, uns segons després, mà a mà de Griezmann, després d’una gran passada d’Alba, però la rematada ha marxat a la dreta de la porteria (min 17).

Ansu obre la llauna

La insistència blaugrana, però, ha acabat obtenint el seu premi. Gran passada de Leo Messi en profunditat per a Ansu Fati, que se n'ha anat a la perfecció del defensa i que ha definit per sota les cames del porter Aitor Fernández (1-0, min 29). I sense temps gairebé d’assimilar el gol, ha arribat el segon amb exactament els mateixos protagonistes: bona acció individual de Messi, que ha obert a l’esquerra per a l’arribada d’Ansu i el jove extrem, amb un xut potent, ha marcat de nou per sota les cames del porter visitant (2-0, min 31).

El vendaval ofensiu blaugrana no s’ha aturat, i Semedo, amb una gran acció individual, ha estavellat la pilota al travesser (min 35). De nou, una brutal incursió des de la dreta del portuguès ha finalitzat amb una bona centrada per a Griezmann (min 45), però la rematada del francès ha marxat fora en la que ha estat l’última acció del primer temps.

Intercanvi de cops a la segona

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica d’ocasions de la primera part: jugada embolicada dins l’àrea que ha acabat amb un xut de Sergio que ha marxat alt (min 50). Tot i així, el Llevant ha replicat amb una doble ocasió per a Morales i Rochina (min 53), però la rematada de l’exblaugrana ha marxat fora. El Llevant ho ha seguit intentant i Hernani ha obligat Ter Stegen a fer una espectacular aturada (min 66) per salvar el gol visitant.

Les ocasions culers, però, han seguit caient, la més clara amb un mà a mà de Messi refusat per Aitor (min 74). Tot i la insistència barcelonista, ha estat el Llevant el qui, finalment, ha vist porteria: rematada de fora l’àrea de Rochina que servia per retallar distàncies en el marcador (2-1, min 92). Tot i així, els culers no han permès als de Paco López tenir opcions d’empatar el matx i han acabat sumant una victòria per mantenir-se a tres punts del Reial Madrid.