El doblet més precoç d’Ansu Fati

El doblet més precoç d’Ansu Fati

Amb els dos gols contra el Llevant, l’extrem blaugrana es converteix en el jugador més jove a marcar un doblet en tota la història de la Lliga

Ansu Fati no para de trencar rècords. Després d’haver vist porteria en dues ocasions contra el Llevant, el blaugrana s’ha convertit en el jugador més jove a fer un doblet en tota la història de la Lliga. Ho ha fet amb només 17 anys i 94 dies. Ha superat així Juanmi, que el 2010 ho va aconseguir amb 17 anys i 115 dies vestint la samarreta del Màlaga. Precisament, l’andalús va polvoritzar en aquell moment una fita assolida per un exjugador del Barça: Bojan Krkic. El davanter de Linyola va marcar dos gols contra el Valladolid l’any 2008, quan tenia 17 anys i 208 dies.

Ansu Fati: "Tot està sent un somni"

En acabar l'enfrontament contra el Llevant, el futbolista format a la Masia ha reconegut que està vivint un somni: "Sempre he imaginat aquest moment i intento gaudir-lo. Vull donar les gràcies als companys i a l'entrenador per l'oportunitat que m'estan donant. M'estan facilitant molt les coses". L'extrem blaugrana ha assegurat que vol "seguir millorant i treballant per ajudar al màxim l'equip" i ha elogiat Leo Messi: "Porto anys veient-lo jugar. És increïble i compartir camp amb ell és un somni. Li estaré sempre agraït".

mini_2020-02-02 BARCELONA-LEVANTE 59
Ansu Fati i Leo Messi, celebrant un dels dos gols contra el Llevant - MIGUEL RUIZ-FCB

De rècord en rècord

En total, Fati acumula ja cinc gols amb l’elàstica del Barça en divuit partits disputats amb el primer equip. Quatre els ha firmat a la Lliga, contra l'Osasuna, el València i el Llevant. Precisament el que va aconseguir a Pamplona el va convertir en el jugador més jove del Barça a anotar en la competició domèstica (16 anys i 304 dies). Pocs dies abans ja havia assolit un altre rècord: el de ser el futbolista més jove a debutar a la Lliga amb el club blaugrana (16 anys i 298 dies). També ho seria a la Champions, després de ser titular al Signal Iduna Park de Dortmund amb 16 anys i 321 dies.

Ansu Fati no en tenia prou i va seguir polvoritzant registres. Dues setmanes després del seu gol a l'Osasuna, va jugar d’inici i va veure porteria al Camp Nou contra el València, fet que el va convertir en el jugador més jove a ser titular i marcar a l’Estadi. A més, gràcies a la seva assistència a Frenkie de Jong, també va tenir l’honor de ser el més precoç a marcar i assistir a la Lliga en un mateix partit (16 anys i 318 dies). Però la història encara guardava una altra fita al jove extrem del Barça: la seva diana a camp de l’Inter el va convertir en el futbolista més jove en veure porteria a la Lliga de Campions (17 anys i 40 dies).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut