Barça-Sevilla: Victòria abans de la Supercopa (3-0)

Les blaugrana es retroben amb el triomf i ja pensen en el partit de dijous contra l’Atlètic de Madrid

Partit treballat del Barça davant un Sevilla incòmode i que arribava en forma després de guanyar contra l’Sporting de Huelva i d’empatar contra l’Atlètic de Madrid. Després d’una primera meitat sense gol, les de Lluís Cortés han trobat el premi a la segona part gràcies als gols d’Alexia, Oshoala i Patri. L’altra bona notícia d’avui ha estat el debut de Bruna Vilamala amb el primer equip.

Ha costat trobar porteria. Les blaugrana no han acabat d’inquietar el Sevilla, tot i que el primer avís ha estat d’Oshoala, amb un xut massa creuat dins l’àrea. L'equip de Lluís Cortés, avui amb moltes baixes, ha fet una bona primera mitja hora, controlant el joc i tenint una bona circulació de pilota que ha arrencat els aplaudiments de l’Estadi Joahn Cruyff en molts moments. El Barça ha apostat pel joc interior i per la banda dreta, on Crnogorčević, avui titular per primer cop, ha estat força activa. També Candela Andújar, que després d’una jugada individual ha provocat el primer córner del partit amb una centrada que s’ha enverinat.

Cata Coll, un mur

La manca d’intensitat inicial del Sevilla, amb una pressió poc baixa, permetia a les blaugrana recuperar l’esfèrica amb facilitat i prop de l’àrea, però les accions ofensives no s’han acabat de concretar. Martens ho ha intentat amb una rematada de cap fluix i un xut des de la frontal ben blocat per Cata Coll, la portera cedida pel Barça. Després d’això, les de Cortés han passat per un tram una mica complicat, amb pèrdues i imprecisions que han permès a les visitants apropar-se a l’àrea d’una Paños molt atenta en totes les jugades.

Els últims sospirs del primer temps han estat moguts. Candela ha rebut una passada llarga de Patri i, després d’un control amb el pit sensacional, ha encarat la porteria rival però ha estat frenada per Olga Carmona amb una entrada per darrere. El Barça ha tingut la més clara ja sobre la botzina: córner assajat que ha acabat amb una rematada a boca de gol de Candela al segon pal ben rebutjada per Cata Coll. Per primer cop a casa aquesta temporada, les blaugrana han encarat el camí als vestidors sense haver vist porteria durant els primers quaranta-cinc-minuts.

Alexia obre la llauna

L’inici de la segona part ha estat mogut. Martens ha recollit una pilota morta dins l’àrea i la seva rematada ha estat molt ben rebutjada per Cata Coll, que ha tret una mà miraculosa. La jugada ha seguit i el xut d’Aitana ha impactat a les mans d’una defensora. Penal i gol d’Alexia Putellas, el setè de la temporada. La portera del Sevilla no ha pogut endevinar el llançament de la capitana blaugrana, però sí ha evitat el segon, quatre minuts després, amb una gran aturada d'un cop de cap d’Oshoala. La nigeriana finalment ha vist porteria en el 56, en una acció gairebé calcada, rematant amb la testa una centrada de Martens des de l’esquerra.

El Barça ha jugat més tranquil i còmode amb el marcador a favor i Vicky Losada ha reaparegut després de la seva lesió per jugar els darrers vint-i-cinc minuts. Les blaugrana han tingut el tercer a les botes d’Oshoala, però de nou Cata Coll ha negat el gol a la davantera desviant a córner l’un contra un. En el llançament de cantonada Patri Guijarro ha rematat sola per situar el 3-0 en el marcador en el minut 73 i tancar el marcador.

La mala notícia del partit ha estat que Melanie ha hagut de retirar-se en el minut 79. El seu lloc l’ha ocupat Carla Armengol, que ha debutat a la Lliga. El Sevilla ha tingut la ocasió més clara del partit en el minut 85, amb un xut de Kanu que s’ha estavellat al travesser. Les locals han replicat amb dues ocasions consecutives de Martens i Carla Armengol, però totes dues accions han estat ben resoltes per Cata. L’enfrontament ha acabat amb una alegria per al Barça i el seu futbol formatiu, ja que Bruna Vilamala ha disputat els seus primers minuts amb el primer equip després de substituir Martens, que avui ha tornat a fer un gran partit.

El proper repte de les de Lluís Cortés serà dijous contra l’Atlètic de Madrid, a les semifinals de la Supercopa d’Espanya. El partit es disputarà a l’Helmántico de Salamanca a les 20 h.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 3
Sevilla, 0

Barça: Paños, María León, Melanie (Carla, min 79), Alexia, Patri, Aitana (Losada, min 66), A. Pereira, Crnogorčević, Candela, Oshoala (Pina, min 76), Martens (Vilamala, min 90).
Sevilla: Cata Coll, Lucía, Olga Carmona, Raquel Pinel (Karpova, min 58), Payne, Cometti, Flores (Virginia, min 66), Falknor (Nagore, min 76), Maite Albarrán, Ana (Kanu, min 62), Almudena.
Gols: 1-0, Alexia (penal, min 49); 2-0, Oshoala (min 56); 3-0, Patri (min 73).
Àrbitre: Elena Contreras. Ha amonestat amb targeta groga Martens i les visitants Falknor, Olga Carmona, Cometti i Flores.
Assistència: 2.137 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.