El Barça ja va jugar una eliminatòria a partit únic com a local

El Barça ja va jugar una eliminatòria a partit únic com a local

La golejada davant el Girona a Les Corts el 1948/49 és l’únic precedent dels blaugranes disputant un partit d’aquestes característiques a casa

Aquest dijous, el Camp Nou acollirà els vuitens de Copa del Rei entre Barça i Leganés. Amb el nou format de la competició, estrenat enguany, l’eliminatòria es disputarà a partit únic. La sort va determinar que el partit entre blaugranes i ‘pepineros’ es disputés al feu culer i no a Butarque, pel que els de Quique Setién gaudiran del suport de la seva afició per aconseguir el bitllet pels quarts de final. Una eliminatòria a partit únic en territori barcelonista és un fet pràcticament excepcional, però té un precedent.

Golejada al Girona a Les Corts

El Camp Nou no ha viscut mai una eliminatòria a partit únic de Copa, però sí que ho va fer l’antic estadi de Les Corts, en l’únic precedent d’aquestes característiques en la història blaugrana. Va ser la temporada 1948/49, en el marc de l’aleshores Copa del Generalíssim. També en els vuitens de final, el 24 d’abril, el Barça va rebre el Girona, de Segona Divisió. El conjunt dirigit per Enrique Fernández va golejar el Girona per 9-0, amb hat-trick de Nicolau, doblets de Seguer i Canal i dianes de Marcos Aurelio i Basora.

El format de la competició, però, era diferent del d’aquesta temporada. Les eliminatòries eren a doble partit, però el Girona va renunciar a disputar la tornada. Els blanc-i-vermells es van acollir a la nova normativa instaurada per la Federació –i que només va estar en vigor aquella temporada- que permetia als equips no jugar la tornada, prenent la decisió abans d’iniciar-se l’eliminatòria. El Barça va compensar el Girona amb 150.000 pessetes, tal i com establia el reglament. Els gironins no es veien capaços d’afrontar els dos partits, com es va evidenciar més tard amb el 9-0.

El mateix desenllaç van tenir altres eliminatòries dels vuitens de final d’aquella Copa del curs 1948/49. De fet, en cinc dels vuit emparellaments un dels equips va renunciar a disputar la tornada. A més del Girona, el Deportivo, l’Oviedo, el Valladolid i el Sevilla van decidir no completar l’eliminatòria a canvi d’una compensació econòmica.

Un any exitós pel Barça

Els blaugranes van passar còmodament els quarts de final davant el Granada, amb un 2-7 en el global de l’eliminatòria. En semifinals, però, els culers van caure per un ajustat 5-4 global davant el València, que s’acabaria proclamant campió de la Copa del Generalíssim. Malgrat la patacada en la competició del K.O., el Barça es va endur el títol de Lliga i va alçar la Copa Eva Duarte i la Copa Llatina, pel que va signar una exitosa campanya.

mini_EUFORIA LLIGA 48-49
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut