Atlètic de Madrid – Barça: Insistència sense premi per mantenir distàncies (0-0)

Atlètic de Madrid – Barça: Insistència sense premi per mantenir distàncies (0-0)

Les blaugranes han estat superiors, però s'han topat amb unes matalasseres molt rocoses en defensa. Les de Lluís Cortés conserven els 9 punts d’avantatge al capdavant de la Lliga.

Empat agredolç en la visita del Barça al Centro Deportivo Alcalà d’Henares (0-0), en el primer dels quatre enfrontaments que disputaran en dos mesos davant les matalasseres. L’Atlètic de Madrid -que estrenava Dani González a la banqueta- ha plantejat un partit travat, amb una defensa molt rocosa, que ha estat determinant per anul·lar les múltiples temptatives blaugrana. Amb aquest repartiment de punts, el Barça manté el coixí de 9 punts d’avantatge al capdavant de la Primera Iberdrola per davant de les madrilenyes. És el segon empat de la temporada per a les de Lluís Cortés. Aitana ha estat baixa d’última hora per una lesió al turmell esquerre.

Des del xiulet inicial, el Barça ha buscat inaugurar l’electrònic, en una primera meitat en què ha gaudit de diverses ocasions, portant la iniciativa i el control. L’Atlètic de Madrid, però, no s’ha arronsant i s’ha servit de les transicions i la pilota aturada per crear perill. Martens ho ha provat des de la frontal de l’àrea, amb l’esquerra, però ha topat amb una segura Lola Gallardo. Les locals han estat a punt d’avançar-se, amb un cop de cap de Meseguer que ha sortit llepant el pal. Però el domini del joc era culer, davant una defensa matalassera ben ferma, i ha estat a prop de plasmar-se mitjançant Oshoala, que no ha encertat en la rematada des de l’àrea petita després de la centrada d’Alexia. Gallardo ha deixat de nou en no res una temptativa blaugrana, aquesta vegada a càrrec de Mariona, amb un llançament des de la distància fregant la mitja hora de joc. Les blaugranes han seguit buscant amb insistència la porteria local: un xut de Marta ha topat amb el lateral de la xarxa i, abans de marxar als vestidors, Gallardo ha salvat el gol de Mariona en l’ocasió més clara per a les de Lluís Cortés abans de la mitja part.

L’Atlètic, rocós en defensa

Les culers han tornat dels vestidors amb la mateixa intensitat ofensiva que han ofert en el primer acte. Per molt poc, Oshoala no ha trobat porteria després d’una fantàstica recuperació d’Alexia en la zona de creació matalassera. Les locals han reaccionat, amb una arribada perillosa a través de la velocitat de la recent incorporada Ludmila. Molt més travat han estat els següents minuts, en què ni blanc-i-vermelles ni blaugranes han gaudit d’ocasions per avançar-se. Un quart d’hora abans del final, el Barça ho ha tornat a intentar; Lola Gallardo ha estat clau per impedir que Jenni Hermoso decantés la balança a favor de les de Lluís Cortés. L’Atlètic s’ha anat tancant en camp propi per frenar les envestides culers durant els darrers minuts, i ha estat suficient per mantenir l’empat fins al final. Candela l’ha tingut en el temps afegit, però una vegada més les blaugranes han topat amb Lola Gallardo, que ha assegurat el repartiment de punts.

Després d’empatar per segon cop en aquesta Lliga, el Barça buscarà tornar a guanyar per escapar-se al capdavant contra el Sevilla. El partit davant les andaluses es disputarà el proper dissabte 1 de febrer, a les 12 hores, a l’Estadi Johan Cruyff.

Fitxa del partit

Atlètic de Madrid, 0
Barça, 0

Atlètic de Madrid: Gallardo, Robles (Linari, min 81), Aleixandri, Ángela Sosa, Charlyn, Sampedro (Ludmila, min 54), Menayo (Strom, min 61), Virgínia (Duggan, min 70), Meseguer, Tounkara i Santos.

Barça: Paños, Marta Torrejón, Pereira, María León, Leila, Patri, Alexia, Mariona, Jennifer Hermoso (Candela, min 80), Martens i Oshoala (Claudia Pina, min 91).

Àrbitre: Olatz Rivera Olmedorivera. Ha amonestat amb targeta groga la local Virgínia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut