El Barça traspassa Marqués a la Juventus i obté la cessió de Matheus Pereira

El Barça traspassa Marqués a la Juventus i obté la cessió de Matheus Pereira

El jugador brasiler, de 21 anys, és un migcampista amb caràcter ofensiu que aquesta temporada jugava al Dijon de la Primera Divisió francesa

El FC Barcelona ha tancat aquest divendres una doble operació amb la Juventus que inclou el traspàs al club italià del jugador Alejandro Marqués, per 8,2 milions d’euros, i la cessió del migcampista brasiler Matheus Pereira, de 22 anys i que aquesta temporada jugava al Dijon de la Primera Divisió francesa, fins al 30 de juny del 2020, amb opció de compra. Matheus Pereira ha passat aquest divendres les pertinents proves mèdiques i ha signat el seu nou contracte a l’Estadi Johan Cruyff amb la presència del directiu responsable del Barça B, Silvio Elías, i del secretari tècnic del Barça B, José Mari Bakero.

Nascut a Sao Paulo (25 de febrer del 1998) i sorgit de les categories inferiors del Corinthians, Matheus Pereira da Silva és un migcampista amb caràcter ofensiu que destaca pel seu toc de pilota i la seva arribada a l’àrea des de la segona línia i que es pot adaptar a la demarcació d'extrem.

El jugador brasiler que ha estat seguit pel club blaugrana des de fa temps, va fer el salt al futbol europeu l’estiu del 2016 a l’Empoli a la Serie B, i posteriorment va ser cedit a la Juventus on jugaria amb el Juvenil. Un cop finalitzada la cessió, el club de Torí es va fer amb els seus serveis i ha anat enllaçant diverses cessions: Girondins de Bordeus (Ligue 1), Paraná Clube i el Dijon, club on militava actualment. La temporada passada, però, Pereira jugaria amb el filial de la Juventus a la Serie C, amb el qual va marcar cinc gols. A més, va debutar oficialment amb el primer equip disputant tres partits. Pereira ha estat internacional amb la selecció sub-17 de Brasil.

La trajectòria de Marqués

Alejandro Marqués, per la seva part, deixa el Barça després de tres anys. El davanter veneçolà va arribar al Juvenil B procedent del Jàbac i Terrassa i la seva explosió com a jugador es va produir la temporada 2017/18, on va ser decisiu en la consecució per part del Juvenil A de la Lliga i la UEFA Youth League, competició en què va marcar quatre gols, dos dels quals en la final guanyada contra el Chelsea (3-0). La seva progressió li va valer debutar aquella mateixa temporada, de la mà de Gerard López, al Barça B. Al Juvenil A va marcar un total de 19 gols en 22 partits: Tres a la Youth League, 13 a la Lliga i tres a la Copa del Rei.

WhatsApp Image 2020-01-24 at 16.48.55

La temporada passada, tot i formar part del Juvenil A, amb el qual va repetir, aquesta vegada sense fortuna, la Final Four de Nyon de la UEFA Youth League, va fer dinàmica d’equip amb el Barça B de Garcia Pimienta a la Segona Divisió B i va marcar el seu primer gol com a professional en la darrera jornada de Lliga al camp del Castelló. Aquesta temporada Alejandro Marqués ha fet el salt al Barça B amb el qual ha participat en un total d’onze partits, tres de titular. El Club agraeix el seu comportament i professionalitat durant la seva etapa al futbol formatiu blaugrana i li desitja els millors èxits personals i esportius en el futur.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut