El Club lamenta la no emissió de la tornada del Clàssic femení

El Club lamenta la no emissió de la tornada del Clàssic femení

La directiva responsable del Barça Femení, Maria Teixidor, ha parlat sobre la decisió de Mediapro, que és la que té els drets audiovisuals de l’Atlètic de Madrid, de no emetre el partit de la Primera Iberdrola d’aquest dissabte

L’Atlètic de Madrid-Barça d’aquest dissabte al migdia, corresponent a la 18a jornada de la Primera Iberdrola, no serà emès per cap mitjà audiovisual. El FC Barcelona, a través de la directiva responsable del Femení, Maria Teixidor, ha lamentat la decisió de Mediapro, que és la que té els drets de l’equip local i que també ha negat l’acreditació a Barça TV per exercir el dret a la informació del partit:

“Des del FC Barcelona lamentem profundament aquesta decisió que ens costa d’entendre quan Mediapro té tots els drets adquirits per emetre la segona volta del partit que es considera el Clàssic de la Primera Iberdrola. Només podem entendre aquesta decisió en perjudici total i absolut dels aficionats, no només dels dos equips, sinó de tota l’afició i dels telespectadors que segueixen el futbol femení.

Ens sorprèn, addicionalment, en un dia com avui en què s’ha fet pública la campanya T’ho estàs perdent de la Secretaria General de l’Esport, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya i l'Institut Català de la Dona, on Mediapro ha participat produint la peça audiovisual de la campanya. És, com a mínim, incoherent: Mediapro ens està dient, d’una banda, amb la seva participació en aquesta campanya, que cal ajudar a visualitzar l’esport femení en benefici d’una societat més justa i igualitària i, de l’altra, com a productora, s’està negant a emetre el Clàssic de demà, impedint, doncs, la visibilització del futbol femení”. 

Cal recordar que, davant la manca de regulació en termes de drets audiovisuals en la competició de la Lliga femenina Primera Iberdrola, el FC Barcelona s’empara en el denominat ‘dret d’arena’ que estableix que el titular del camp on es disputen els partits pot retransmetre el que passa a les seves instal·lacions (dret que regeix sense discussió a la UEFA Women’s Champions League). També es va comprometre a acreditar els mitjans que ho sol·licitessin i, en conseqüència, no s’oposa ni s’oposarà mai a la retransmissió que els equips locals que visita vulguin fer dels partits que es disputen a les seves instal·lacions a través dels canals que considerin més adequats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut