El Barça treu caràcter per tornar a guanyar

El conjunt d’Isaac Fernández supera al Granada per 57-50 en un duel marcat per la bona defensa de les culers

El Barça arribava al partit davant el Granada -conjunt completament renovat-, amb la necessitat de guanyar per no despenjar-se del grup capdavanter de la lliga, i amb la pressió afegida de no encadenar la quarta derrota consecutiva.

El duel va estar marcat per la igualtat al llarg dels dos primers períodes, amb poc encert per part dels dos equips. Al final del primer temps, el marcador era d’11-9, favorable a les locals. La dinàmica en el segon quart es va mantenir: les defenses s'imposaven a uns atacs amb baixa efectivitat. Així i tot, el Barça va començar a construir un avantatge que al descans era de set punts, però que després del pas pels vestidors va créixer fins als 14 al final del tercer període.

En l’últim temps, el Barça, amb avantatge en el marcador -fonamentat en una gran defensa culer-, va saber gestionar les ratxes visitants, doncs el Granada va intentar-ho fins a l’últim instant, aconseguint reduir la diferència fins als set punts del marcador definitiu: 57-50.

Lucía Pablos torna al Barça

Cal destacar, que una de les novetats del partit va ser el retorn de la base Lucía Pablos a les files blaugranes. Pablos ja va ser jugadora del Barça CBS ara fa dues temporades, i compta amb una llarga trajectòria en el món del bàsquet femení que inclou tres temporades a Lliga Femenina 1 i sis a Lliga Femenina 2.

La incorporació de Pablos es deu al nombre de baixes que l’equip d’Isaac Fernández acumula, doncs a la llista de Regina Aguilar i Laura Soria -baixes de llarga durada- s’ha sumat la de Beatrice Carta, que amb una lesió al tendó d’Aquil·les estarà temps fora de les pistes.

Després del partit, la nova incorporació blaugrana va assegurar que "no estava dins dels meus plans tornar a jugar. Pensava que l'etapa de Lliga Femenina 2 ja estava superada, però quan el club em va trucar i vista la situació de les baixes i les lesions, esic aquí per fer un cop de mà". Pel que fa al ritme de competició, Pablos va afirmar que "en línies generals les sensacions són bones. Em falta agafar ritme, però estic contenta amb els minuts que he tingut".

En la lluita per la fase d’ascens

La victòria del cap de setmana deixa al Barça de bàsquet femení en sisena posició empatat amb l’Unicaja i el Lima-Horta -quart i cinquè, respectivament-, tots tres amb nou victòries i cinc derrotes. El liderat de la lliga el comparteixen, amb onze victòries i tres derrotes, el Sant Adrià, el Gran Canaria -pròxim rival del Barça- i l’Ardoi.

En aquest sentit, el tècnic blaugrana no va amagar que la victòria dona un punt de tranquilitat a l'equip, doncs "a tothom li agrada guanyar. Al cap i a la fi, sabíem que començava a haver un xiuxiueig que, si bé és cert que no ens afectava per res, és millor esbair dubtes i poder mirar cap a dalt".