Fuenlabrada - Barça: Nou triomf per tancar la setmana (90-94)

Fuenlabrada - Barça: Nou triomf per tancar la setmana (90-94)

En el tercer partit en cinc dies, la victòria barcelonista ha tornat a imperar després de certificar-la en un final ajustat

Victòria per clausurar una setmana de tres partits. A la pista del Montakit Fuenlabrada en la jornada 18 de la Lliga Endesa, els de Pesic han arrencat la segona volta de la competició amb bon peu. Després d’un fulgurant inici culer, la tendència del partit ha canviat. Ha imperat l’intercanvi de cistelles entre ambdós conjunts i el resultat ha caigut del costat barcelonista en un final cenyit. Abrines ha estat el màxim anotador del Barça amb 18 punts.

Vendaval barcelonista

Dinàmiques oposades. El Barça ha sortit endollat a la jornada 21. L’efectivitat en el tir, tant interior com exterior, ha construït un avantatge de 10 punts (12-22, min. 10). Les recuperacions i el domini del rebot han estat els altres arguments per a la superioritat dels de Pesic. Quan els madrilenys han intentat reaccionar, els culers ho han tallat. Jugades de tres i robatoris que han propiciat transicions ràpides han trencat el matx. Especialment, gràcies a l’excel·lent aportació d’Abrines. Dotze punts, que han acabat en 15 al descans, i que han solidificat l’avantatge (22-39).

Ritme alt de punts

L’intercanvi de cistelles ha marcat els següents compassos del segon quart i del matx. I, en conseqüència, l’increment dels percentatges del Fuenlabrada ha reduït la diferència dels dígits de l’electrònic: 36-47, min 20. Una tendència que no ha virat. Perquè les xarxes de les cistelles del Fernando Martín s’han sumit en un constant moviment. En ambdós costats. Mirotic i Delaney han marcat el compàs ofensiu en un tercer quart que ha acabat 62-75.

Es redueix l’avantatge culer

Un final que s’ha desmarcat de l’inici. Perquè el Barça ha perdut el control de les unitats i, consegüentment, el domini del lluminós. D’aquesta manera, ha hagut de suar de valent per certificar el triomf en un ocàs ajustat. A falta de 50 segons per a la conclusió imperava un 86-88. Amb una possessió transcendental per als de Pesic, quan la pilota pesa més de 650 grams, Víctor Claver ha endollat un triple oxigenador.

Però encara faltava respirar tensió amb el 88-91 i atac per al Fuenlabrada. Una situació extrema resolta per un rebot defensiu vital agafat pel mateix aler valencià. La sentència i la realitat de la victòria barcelonista ha arribat amb els tirs lliures de Delaney i Mirotic. Així doncs, la segona volta ha començat amb un somriure per als de Pesic, segons a la classificació i amb opcions d’assaltar la primera en cas de derrota del Reial Madrid.

El dijous 23 de gener torna la realitat de l’Eurolliga. El Palau Blaugrana presenciarà un Barça- Estrella Roja.

FITXA DEL PARTIT

Fuenlabrada, 90
Barça, 94

Fuenlabrada: Bellas (4), Gillet (9), García (28), Eyenga (2) i Mockevicius (13) –cinc inicial– Anderson (-), Bobrov (2), Richotti (9), Brown (17) i Ehigitor (6)
Barça: Delaney (15), Kuric (-), Claver (14), Mirotic (17) i Tomic (12) –cinc inicial– Abrines (18), Davies (-), Ribas (6), Oriola (2) i Higgins (10)

Parcials: 12-22; 24-25 / 26-28; 28-19

Àrbitres: Fernando Calatrava, Martín Caballero i Iyán González

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut