Barça-Rayo: La pilota aturada encarrila el partit (3-1)

Les blaugrana completen una volta sense perdre i es consoliden al liderat de la Lliga Iberdrola just abans d'enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid

El Rayo era l'únic equip que havia aconseguit puntuar contra el Barça aquesta temporada. Tenia un deute pendent el conjunt blaugrana i l'ha pogut saldar amb un important triomf en el primer partit del 2020 a casa. Els gols de Patri Guijarro i Jennifer Hermoso, que n'ha fet dos, han segellat una nova victòria per al líder (3-1).

Ha estat un partit que no ha tingut res a veure amb el de la setmana passada contra el Tacón. El Rayo ha demostrat perquè és el setè a la classificació i s'ha mostrat ben col·locat sobre el camp, sobretot defensivament. Les madrilenyes, amb les línies molt juntes, han tapat bé els espais dificultant al Barça un encert en l'última passada. Tot i així, les blaugrana han sabut crear perill i Oshoala ha estat a punt de fer el primer en el minut 5, però la seva rematada a boca de gol ha anat als núvols. El Rayo també ha avisat a través de Sheila, que ha aprofitat un malentès entre Patri i María León per robar l'esfèrica a la frontal. El seu xut, però, ha sortit prop del pal dret de la porteria defensada avui per Tajonar, davant la baixa per lesió de Sandra Paños.

Un córner és mig gol... i dos

El Barça ha seguit jugant amb paciència, però ha acabat trobant en la pilota aturada el seu millor aliat. Hamraoui ha provat un xut llunyà que la portera del Rayo ha desviat a córner. La mateixa francesa l'ha rematat, però l'esfèrica ha tocat en una jugadora contrària provocant un altre servei de cantonada. Ha estat la vençuda. La centrada de Marta al segon pal l'ha prolongat María León i Patri Guijarro ha posat el cap per fer el primer i desencallar el partit en el minut 24. Pràcticament en la següent acció ofensiva de les de Lluís Cortés, Aitana Bonmatí, que avui feia 22 anys, ha provocat de nou un córner que ha significat el 2-0. Oshoala ha provat la rematada, però la pilota ha quedat morta i Jenni Hermoso ha fet un xut potent i creuat lluny de l'abast de la portera visitant. El Barça ha tingut ocasions per fer-ne un altre abans del descans i també el Rayo ha estavellat un xut al travesser, però el marcador no s'ha mogut.

Les blaugrana han sortit bé a la segona part, buscant un tercer gol que fos pràcticament definitiu. L'equip de Lluís Cortés ha generat perill sobretot a través de centrades laterals. Martens, que avui ha estat molt activa, ha col·locat una pilota mil·limètrica per a Hermoso, però la davantera madrilenya ha rematat forçada i no ha pogut impactar bé. Ha estat en una acció calcada que ha arribat el 3-0. Aquest cop Melanie ha estat l'autora de la passada des de l'esquerra. Hermoso ha controlat amb la cuixa i ha definit amb qualitat per fer el tercer i firmar el seu divuitè gol a la Lliga.

El Rayo no s'ha enfonsat i en la següent jugada ha aprofitat una pèrdua de pilota blaugrana al mig del camp per fer el seu gol. Bulatovic ha sortit amb velocitat i ha llegit la desmarcada de Sheila, que ha encarat Tajonar i l'ha batut amb un bon xut creuat. El 'Johan' encara podria haver vist alguna diana més, però la portera del Rayo o la falta de punteria ho han evitat.

Amb aquesta victòria el Barça es manté líder, amb un avantatge provisional de deu punts a l'espera del que faci l'Atlètic de Madrid demà contra el Sevilla. Precisament les matalasseres seran el proper rival de les de Lluis Cortés en un duel que pot ser decisiu per definir el campió de Lliga.

Fitxa del partit

Barça, 3
Rayo, 1

Barça: Tajonar, María León, Melanie, J. Hermoso (Van der Gragt, min 89), Marta (Crnogorčević, min 75), Hamraoui, Alexia, Patri, Aitana (Mariona, min 64), Oshoala, Martens (Candela, min 86).
Rayo: Larqué, Guerrero, Pilar García, Andújar, Sheila, Oviedo, Chule (Paula, min 79), Auñón, Bulatovic, Eva Alonso, De Guereñu (Ángeles, min 72).
Gols: 1-0, Patri (min 24); 2-0, J. Hermoso (min 26); 3-0, J. Hermoso (min 61); 3-1, Sheila (min 62).
Àrbitre: Marta Frías Acedo. Ha amonestat amb targeta groga la visitant Auñón.
Assistència: 2.428 espectadors a l'Estadi Johan Cruyff.