FC Barcelona B – CF Badalona: Remuntada de play-off (2-1)

En una bona segona meitat, els gols de Monchu i Morer capgiren el gol inicial dels escapulats per mantenir inexpugnable l’Estadi Johan Cruyff

El Barça B continua sense perdre a l’Estadi Johan Cruyff. I, a més, amb premi doble, perquè els de Garcia Pimienta, que han derrotat el Badalona en una bona segona meitat (2-1), han aconseguit un triomf que els col·loca a la tercera posició de la taula, en posicions de play-off. Un premi a la insistència del Barça B, que no ha fet una bona primera part però que ha pogut remuntar en el segon temps per sumar tres punts valuosos. Sota l’atenta mirada del nou entrenador del primer equip Quique Setién, present a la Llotja del Johan Cruyff, els grans gols de Monchu i Morer han permès als blaugrana capgirar el gol inicial d’Adri Díaz.

El Badalona colpeja primer

Després d’una primera part equilibrada, tot i el domini de l’esfèrica del Barça B, el resultat al descans no ha estat favorable (0-1). I és que, en aquests primers 45 minuts, s’ha acabat imposant l’efectivitat del Badalona, que ha aprofitat millor les seves oportunitats malgrat el bon paper de Sergi Puig –mà miraculosa davant d’Hugo Esteban (min 20) i intervenció clau en una triple ocasió visitant (min 40).

Ho ha fet mitjançant Adri Díaz, que ha enviat al fons de la xarxa una centrada de Cris Montes just sobre el xiulet del descans (min 45). Un gol que ha estat un cop per a un Barça que, això sí, ha tingut dificultats per posar a prova Morales. De totes maneres, l’oportunitat blaugrana més clara ha estat un xut d’Akieme que s’ha topat amb el travesser (min 39), mentre que el gol del Badalona ha arribat després d’una caiguda a l’interior de l’àrea de Hiroki molt protestada pels locals.

Reacció contundent

Després del pas per vestidors, però, el guió ha canviat. El domini del Barça ha estat més perillós i el Badalona ha tingut més dificultats sobre la gespa de l’Estadi Johan Cruyff. Pocs minuts han passat per veure com Monchu, després de caçar un refús i xutar de primeres des de fora l’àrea, feia l’empat (1-1, min 54). Abans, Collado també s’havia topat contra la base del pal de la porteria escapulada.

L’empat ha fet créixer els de Garcia Pimienta, que han intentat buscar el gol de la victòria amb més insistència que un Badalona que ha patit el cansament dels darrers dies. A poc a poc, el Barça B ha anat tancant els escapulats a l’interior de l'àrea fins que Morer, amb una gran jugada personal, ha pogut batre el porter visitant (2-1, min 79). Diana que ha tancat el partit, malgrat que els dos equips han tingut ocasions, però Morales i Sergi Puig s’han mostrat segurs i el Barça B no ha deixat escapar els tres punts que el col·loquen en posicions de privilegi.

LA FITXA

FC Barcelona B, 2

CF Badalona, 1

Barça B: Sergi Puig, O. Mingueza, Guillem, Álex Collado, Monchu, Saverio (Antonio Jesús, min 90), Hiroki, Araujo, Jandro (Abel Ruiz, min 81), Akieme (Morer, min 65) i Reis.

Badalona: Morales, Robusté, Marc Carbó, Robert Simón, Adri Díaz, Kilian Durán, Pelón, Cris Montes (Abel Suárez, min 67), Chema Moreno, Toni Jou (Max Marcet, min 59) i Hugo Esteban (Joel Lasso, min 74).

Gols: 0-1, Adri Díaz (min 45). 1-1, Monchu (min 54). 2-1, Morer (min 79).

Àrbitres: David Jesús Pinto Herrera. Groga a Araujo, Monchu i Abel Ruiz, del Barça, i a Toni Jou, Robusté i Abel Suárez, del Badalona.

Assistència: 1.030 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.