Quique Setién, nou entrenador del Barça

Quique Setién, nou entrenador del Barça

El tècnic càntabre agafa el relleu d’Ernesto Valverde i serà presentat dimarts

El FC Barcelona i Quique Setién han arribat a un acord per a la seva incorporació com a entrenador del primer equip de futbol fins al 30 de juny del 2022. 

A continuació us detallem el programa previst per a la seva presentació:

Dimarts, 14 de gener

- A les 13.30 hores, signatura del contracte a la Llotja President Suñol en un acte privat. 

- A les 14.00 hores, sessió fotogràfica del nou entrenador al terreny de joc del Camp Nou. 

- A les 14.30 hores, presentació i posterior roda de premsa a l’Auditori 1899.

El perfil del nou tècnic

Així doncs, Quique Setién, de 61 anys (nascut el 27 de setembre del 1958 a Santander) serà el nou entrenador del FC Barcelona, després d'agafar el relleu d'Ernesto Valverde. El tècnic càntabre arriba al Barça després d’haver dirigit al Racing de Santander, el Poli Ejido, el Logronyès, el Lugo, el Las Palmas i el Betis, el seu darrer equip a les banquetes el curs passat. La seva trajectòria a les banquetes està marcada per un futbol de possessió, ofensiu i molt atractiu a ulls de l'espectador.

A més, com a jugador va desenvolupar-se com a migcampista, convertint-se en un dels més destacats al Racing de Santander, club on va jugar 12 temporades en dues etapes. També va jugar tres cursos a l’Atlètic de Madrid, on va guanyar una Supercopa d’Espanya, i posteriorment, quatre temporades al Logronyès abans de tornar al Racing i retirar-se al Llevant com a jugador.

Llarga experiència a les banquetes

Quique Setién és un tècnic amb molta experiència. El tècnic de Santander va començar la seva carrera a les banquetes al Racing de Santander, en què va agafar l’equip amb la temporada començada, i va dur l’equip a l’ascens a Primera Divisió el curs 2001/02. Després d’un temps fora de les banquetes Setién va dirigir el Logronyès, club en què havia estat jugador quatre temporades a Primera, però no va poder evitar el descens de l’equip a Tercera.

La següent etapa del nou tècnic del Barça va ser a les files del Lugo, amb qui va assolir l’ascens a Segona la temporada 2011/12, després que el curs 2010/11 van quedar campions del seu grup però no van aconseguir l’ascens. Després de tres cursos a Segona amb el Lugo, va ser el torn del Las Palmas en dos cursos a Primera. Això va donar pas al seu darrer club abans d’arribar al Barça, el Betis. Al club andalús, Setién va classificar el Betis per a l’Europa League i va finalitzar el curs en sisena posició a la Lliga. La temporada 2018/19 el tècnic andalús va dirigir el conjunt andalús fins a les semifinals de la Copa del Rei.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut