CD Tacón-Barça: Letals (0-6)

Les de Lluís Cortés golegen el conjunt madrileny després d’encarrilar el duel en uns primers vint minuts de vertigen i amb una Oshoala imparable, autora de quatre gols

Superioritat del Barça de principi a fi. Les jugadores de Lluís Cortés han golejat el CD Tacón en el primer partit de la segona volta. El líder de la Lliga Iberdrola ha tornat a demostrar perquè ho és i no ha tingut pietat del conjunt madrileny. Oshoala –amb un pòquer–, Hermoso i Torrejón han fet els gols.

Les blaugrana han sortit molt concentrades i només han trigat un minut i mig a inaugurar el marcador. Una centrada mil·limètrica de Marta Torrejón des de la dreta l’ha rematat Oshoala al segon pal. Amb el marcador a favor des de tan aviat, el Barça ha imposat el seu domini ràpidament i el Tacón no ha intimidat en cap moment la porteria de Sandra Paños.

Torrejón ha estat molt activa per la banda i gairebé ha fet el segon en el minut 12 després d’una bonica jugada col·lectiva, però la seva potent rematada ha topat amb el travesser. Ella mateixa ha tornat a fer l’assistència en el 0-2, obra de Jennifer Hermoso amb un bonic xut al pal llarg. Només han passat dos minuts i Oshoala ha tornat a marcar amb un llançament creuat després d’una paret entre Torrejón i Hermoso, que ha assistit la seva companya d’atac.

El CD Tacón ha estat a punt de retallar distàncies en el minut 27 a través de Jakobsson, que ha provat una rosca, però Sandra Paños ha tret una mà miraculosa per enviar la pilota a córner. La sueca ha estat la jugadora més activa del conjunt madrileny, però la defensa barcelonista s’ha mostrat molt sòlida un partit més. El Barça ha aixecat el peu de l’accelerador però, tot i així, ha seguit controlant el joc i fins i tot ha pogut marcar un gol més abans del descans. Marta Torrejón ha completat una gran primera part fent de cap el 0-4 després d’una centrada de Leila.

Mateix guió

La segona meitat ha començat exactament igual que la primera: amb gol d’Oshoala al minut i mig de joc. La davantera blaugrana ha recuperat la pilota prop de la frontal, ha vist la portera Ana Vallés avançada i, amb una precisa vaselina des de fora l’àrea, ha situat el cinquè a l’electrònic.

Tot i un ritme un pèl més baix que el del primer temps, les de Lluís Cortés han seguit atacant i Oshoala ha completat un pòquer espectacular amb un cop de cap imparable d’una centrada d’Hamraoui i ha tancat el marcador. És el catorzè gol de la davantera nigeriana, que aquesta setmana va ser designada la millor jugadora africana de l’any per quart cop. Tot han estat bones notícies avui, a Madrid, amb el debut de Crnogorčević i el retorn de Van der Gragt quatre mesos després de la seva lesió al genoll.

Amb aquest triomf el Barça manté el liderat i l’avantatge de set punts respecte a l’Atlètic de Madrid, que ha vençut per la mínima l’Sporting de Huelva (1-0). Dissabte vinent (16 hores), les de Lluís Cortés rebran el Rayo Vallecano a l’Estadi Johan Cruyff.

Fitxa del partit

CD Tacón, 0
Barça, 6

CD Tacón: Ana Vallés, Babett, Thaisa, Kaci (Martínez, min 75), Asllani (M. Ortiz, min 64), Jakobsson (Carballo, min 79), Samara, Ubagagu (Esther, min 54), Lorena, Ainoa, Ohale.
Barça: Paños, María León, J. Hermoso (Candela, min 65), Marta (Crnogorčević, min 56), Hamraoui, Alexia, Aitana, Leila (Melani, min 46), A. Pereira (Van der Gragt, min 70), Oshoala, Martens.
Gols: 0,1 Oshoala (min 2); 0-2, J. Hermoso (min 17); 0-3, Oshoala (min 19); 0-4, Torrejón (min 38); 0-5, Oshoala (min 47); 0-6, Oshoala (min 63).
Àrbitre: Xiomara Díaz García. Ha amonestat amb targeta groga les locals Kaci i Martínez.