Barça - Atlètic de Madrid: S’escapa la final (2-3)

Barça - Atlètic de Madrid: S’escapa la final (2-3)

Un gol de Correa a quatre minuts per al final sentencia la semifinal, malgrat que els de Valverde han estat millors en bona part del partit

El FC Barcelona no podrà revalidar el títol de la Supercopa d’Espanya. En una semifinal molt moguda i amb alternatives, els de Valverde han caigut contra l’Atlètic de Madrid i no podran disputar la gran final de la competició. Un gol de Correa en el minut 86 ha estat definitiu, en un enfrontament en què el Barça ha estat superior en bona part dels minuts, però en el qual el resultat no ha acompanyat (2-3). L’Atlètic ha sobreviscut davant la iniciativa blaugrana i, amb més eficàcia en el tram final, s’ha acabat imposant en la segona meitat per fer-se un lloc a la final.

Superioritat sense premi

Trobant espais i no deixant jugar l’Atlètic, el Barça ha dominat una primera part que, si ha acabat 0-0, ha estat per culpa d’Oblak. El porter ha aguantat un Atlètic que no ha sortit gaire, davant d’un Barça que ha tingut més i millors ocasions de gol. La més clara, una rematada de Griezmann, després d’una boníssima assistència a l’espai de Suárez, que el porter eslovè ha acabat desviant com ha pogut (min 40). Abans, ja havia tret un xut perillós de Messi, molt ovacionat al King Abdullah Sports City.

Remunta el Barça

El pas pels vestidors no ha canviat la idea del Barça, que ha continuat portant la iniciativa. Ha patit un cop dur, això sí, quan Koke ha fet el 0-1 en la primera ocasió matalassera (0-1, min 46). Però la sensació era que el Barça seguia sent superior.

I més quan Messi s’ha començat a endollar. De fet, seu ha estat l’empat, quan ha superat dos defenses abans de xutar i marcar (1-1, min 51). Griezmann, just després d’un gol anul·lat pel VAR al mateix Messi, ha aconseguit la remuntada caçant un refús d’Oblak (1-2, min 62). Però, quan més fi estava el Barça, l’Atlètic ha renascut per acabar imposant-se.

Els detalls finals que han decidit la semifinal

I és que, malgrat el resultat, l’Atlètic no ha abaixat els braços i ha començat a pressionar la defensa i la porteria de Neto. El Barça, però, encara ha tingut alguna oportunitat per sentenciar. Piqué, de fet, ha marcat després d’una falta de Messi i una centrada de Vidal, però el xilè estava en fora de joc per molt poc i la revisió del VAR ha acabat anul·lant l’acció.

Aquest, precisament, ha estat el moment que ha estat esperant l’Atlètic. I és que, ara sí, s’ha abocat a l’atac. Primer, ha aconseguit empatar mitjançant un penal de Morata (2-2, min 80). Posteriorment, i després d’un nou possible penal que els jugadors de Simeone han protestat però que el VAR no ha donat, Correa ha fet el gol de la sentència (2-3, min 86).

Fins al final, el Barça ho ha intentat, però en aquesta ocasió les accions no han estat tan fluïdes i el resultat ja no s’ha mogut. La derrota, i l’eliminació, evita que el Barça pugui revalidar el títol de la Supercopa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut