Espanyol - Barça: Un derbi per seguir sumant (2-2)

Els culers s'emporten un punt en un matx d’alternatives on s’havien refet d’un gol inicial

Un derbi d’episodis. Un derbi d’alternances que ha acabat 2-2. Luis Suárez i Arturo Vidal han estat els golejadors del primer partit dels culers en aquest 2020 que arrenca. Aquest empat també posa fi a la primera volta de la Lliga que deixa el FC Barcelona com a campió d’hivern.

El preuat objecte rodó per dominar el derbi. En les primeres passes en el verd de l'RCDE Stadium, els de Valverde han tingut el control absolut de la possessió. Sota una ambient hostil, la circulació culer s’ha inclinat cap als costats, on es buscava la profunditat de Jordi Alba i Sergi Roberto. Amb el suport de la pilota, els blaugranes, amb la samarreta de la senyera, han maldat per descompondre l’Espanyol, que ha agafat aire amb un gol inesperat.

A remolc en el marcador

David López (min 23), amb una rematada de cap fora de l’abast de Neto, s’ha desmarcat de l’ortodòxia del partit. Perquè aquesta falta lateral ha trencat la lògica dominadora del Barça. Un 1-0 que ha canviat la tendència de l’esfera i del matx. Però no la de l’electrònic. Sacsejat per Messi, amb un cop de cap, un llançament de falta i una jugada de contraatac, i per Luis Suárez, amb un xut al pal. És per això que a l’aire del descans, s’hi ha arribat amb el setge culer.

Súarez impulsa la remuntada

Unes emboscades que han tingut continuïtat a la represa. El 9 del Barça, que gràcies a un primer toc precís ha celebrat la seva onzena diana a la Lliga, ha fet moure la xarxa de la porteria blanc-i-blava després d’una assistència de Jordi Alba. Un empat insuficient tant per al davanter uruguaià com per al Barça. En conseqüència, la remuntada culer s’ha materialitzat en nou minuts. L'enèrgic Arturo Vidal, després d’una passada de gol de l'incansable futbolista de Salto, ha situat l’1-2 després de sortir des de la banqueta en aquesta segona meitat.

Empat final

Dues dianes que han semblat consumir emocionalment l’Espanyol. Però l’expulsió per doble targeta groga de Frenkie de Jong quan faltava un quart d’hora per a la finalització del derbi ha transformat el context establert amb el resultat a favor. De la calma s’ha passat a la reviscuda local. Wu Lei (min 88) ha transformat el gol que ha deixat la igualada definitiva, que cap dels dos elencs donava com a bona, en el duel de la Ciutat Comtal.

Finalment, en el primer desafiament del 2020, el Barça ha sumat un empat a l'RCDE Stadium que el deixa amb 40 punts, els mateixos que el Reial Madrid, al capdamunt de la classificació de la Lliga, al final de la primera volta. Un campionat d’hivern que dona pas a la realitat de la Supercopa contra l’Atlètic de Madrid (dijous, 9 de gener - 20.00 h).