5 coses que cal saber de la nova Supercopa d'Espanya

5 coses que cal saber de la nova Supercopa d'Espanya

Repassem les novetats de la competició que començarà el proper dimecres 8 de gener a l'Aràbia Saudita

El proper dimecres 8 de gener començarà a l'Aràbia Saudita una nova edició de la Supercopa d'Espanya, aquest cop amb grans novetats respecte a anys anteriors. A continuació, repassem tot el que cal saber d'aquest nou format del torneig on el conjunt blaugrana es disputarà el títol amb l'Atlètic de Madrid, el València i el Reial Madrid.

4 equips participants

En lloc de disputar-la dos equips, aquesta temporada la Supercopa d'Espanya acollirà un total de quatre conjunts: el campió de Lliga (el Barça), el campió de Copa (el València), el subcampió de Lliga (l'Altètic de Madrid) i, com que el conjunt blaugrana era també el subcampió de Copa, ha estat classificat el Reial Madrid, tercer a la Lliga i semifinalista de la Copa del Rei. Així doncs, a partir d'aquesta edició es doblen els participants respecte a l'antic format de competició, on només s'enfrontaven el campió de Lliga i el campió de Copa (o el subcampió de Copa en el cas que el mateix equip guanyés Copa i Lliga).

Format Final Four

A més, els quatre equips s'enfrontaran amb un format de Final Four, en la qual es disputaran primer unes semifinals i, posteriorment, una final entre els dos guanyadors. El dimecres dia 8 de gener es jugarà la primera semifinal entre el Reial Madrid i el València (20 h), mentre que Barça i Atlètic de Madrid es veuran les vares el dijous dia 9, també a les 20 h. Cal recordar que en l'anterior edició de la Supercopa d'Espanya ja es va introduir el canvi de disputar-la a partit únic en una seu neutral (va ser a Tànger, el Marroc), on el conjunt blaugrana va vèncer el Sevilla per 2-1, però, fins ara, es disputava a doble partit: primer al camp del campió de Copa l'anada i, després, la tornada al camp del campió de Lliga. 

A l'Aràbia Saudita

A més, igual que va passar en l'edició anterior, quan es va disputar a Tànger (Marroc), la Supercopa d'Espanya es tornarà a jugar fora del territori espanyol. Concretament serà a Jiddah, a l'Aràbia Saudita, al King Abdullah Sports City.

A meitat de temporada

Un altre canvi significatiu ha estat la data. Fins ara, la Supercopa sempre s'havia disputat a l'estiu, a l'inici de temporada. A partir d'ara, però, la competició es jugarà a meitat de la temporada, concretament al gener. En aquest cas, es disputarà del dia 8 al 12 de gener, i la final serà el diumenge a les 19 hores.

Repercussió també a la Copa

El fet que aquests quatre equips disputin la Supercopa d'Espanya provoca que cap dels quatre hagin de jugar les dues primeres rondes de la Copa del Rei, la qual també ha canviat en diversos aspectes en aquesta edició. Així doncs, el conjunt blaugrana entrarà directament als setzens de final de la competició. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut