FC Barcelona - Alabès: Trident letal (4-1)

Els blaugranes tanquen l'any 2019 amb una golejada gràcies als gols de Griezmann, Messi, Suárez i Arturo Vidal i segueixen líders de la Lliga

El FC Barcelona tanca el 2019 amb una gran golejada davant l'Alabès i se'n va de vacances de Nadal al capdamunt de la classificació. Griezmann, Messi, Suárez i Arturo Vidal han estat els golejadors blaugrana.

Ha començat el Barça amb molt de ritme un partit en què Valverde ha canviat tot el mig del camp després del Clàssic disputat dimecres passat. Així doncs, Aleñá i Arturo Vidal ocupaven els interiors, mentre que Sergio Busquets tornava a la posició de pivot. Fresc i amb ritme, el Barça s'acostava amb rapidesa a l'àrea de l'Alabès, que estava tancat al darrere i buscava situacions de contraatac.

Golejador Griezmann

Messi hi era omnipresent des del xiulet inicial i liderava totes les accions atacants culers. S'ho passava bé el Camp Nou, que ha homenatjat als herois del Sextet conquerit el 2009, ara fa deu anys, durant els prolegòmens del partit. La primera part ha girat al voltant del crac argentí, regatejador, assistent i líder i gairebé golejador si no fos per un fora de joc molt just que li ha anul·lat un bon gol.

Insistien els de Valverde i Griezmann ha obert el marcador amb una bona rematada de primeres després d'una assistència de Suárez. El francès no només marca - és el tercer en els últims quatre partits -, sinó que també s'entén a la perfecció amb el 10, amb qui ha construït un contraatac espectacular que no ha acabat en gol per poc. Abans de la mitja part Arturo Vidal ha posat el 2-0 amb una bona rematada de primeres.

Messi sentencia el partit

El pas pels vestidors ha fet despertar l'Alabès, que ha avançat les seves línies i ha fet més difícil que els blaugranes poguessin desplegar el mateix joc que en el primer temps. I ha pogut retallar distàncies en el marcador amb una bona rematada de cap de Pere Pons. Ha passat per uns minuts de dificultats l'equip de Valverde, que ha vist com s'acostava el conjunt vitorià, però Messi ho ha solucionat ràpidament. El capità ha agafat una pilota a la zona de tres quarts i ha segellat un altre gol marca de la casa: amb rosca, des de la frontal de l'àrea, al pal dret del porter rival. Ningú pot aturar el 10 i ningú defineix millor que el 10. Golàs i 3-1.

A partir d'aquí el domini blaugrana ha estat absolut. I hi hagut temps per a un quart gol. Si hi ha un atribut que caracteritza el 9 del Barça és el seu caràcter i olfacte golejador. Suárez ha rematat un centre al segon pal i ha insistit en què el defensa del conjunt vitorià l'havia tocat amb la mà. El col·legiat ha revisat l’acció a través del VAR i ha assenyalat la pena màxima que ha acabat transformant Suárez per apuntar-se a la festa golejadora.

El 4-1 permet al Barça anar-se'n de vacances nadalenques sent líder de la Lliga i agafar forces per a un 2020 que iniciarà amb un derbi davant l'Espanyol i, posteriorment, amb la Supercopa d'Espanya.