Barça Femení - Granadilla: Campiones d'hivern! (3-1)

Les blaugranes tanquen el 2019 sumant nou victòries en nou partits a l'Estadi Johan Cruyff

El Barça tanca un 2019 de somni. Amb la victòria contra el Granadilla, gràcies als gols d'Oshoala, Graham i Alexia, les blaugranes ja tenen el títol de campiones d'hivern a la butxaca. Les de Lluís Cortés sumen 37 punts, cinc més que l'Atlètic de Madrid, i aconsegueixen signar un balanç espectacular a l'Estadi Johan Cruyff sense haver sumat cap derrota: nou victòries en nou partits, 44 gols a favor i només cinc en contra.

El domini de les blaugranes ha estat aclaparador durant els primers quaranta-cinc minuts. Les de Lluís Cortés han jugat tot el primer temps a camp rival, on han tingut el domini total i absolut de la possessió. El premi al bon joc s'ha vist traduït amb el gol d'Oshoala al quart d'hora de partit. Patri ha traçat una brillant assistència canviant l'orientació cap a Marta, que ha arribat des de segona línia. La lateral dreta s'ha internat a l'àrea i ha cedit l'esfèrica cap a la nigeriana, que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la xarxa per anotar el seu vuitè gol a la Lliga. Les culers han fet recular les visitants a la seva pròpia àrea i han intentat ampliar distàncies en el marcador amb ocasions, novament, d'Oshoala i de Jenni; però amb l'1-0 han marxat les jugadores als vestidors.

El Granadilla posa la por al cos...

El guió del segon temps ha estat ben semblant al del primer, això sí, ha tocat remar a contracorrent. Les visitants han aconseguit situar l'empat en el marcador en la seva única aproximació a la porteria de Sandra Paños. En un contraatac, Martín-Prieto ha rematat a boca de canó des de l'interior de l'àrea una centrada des de la banda dreta per donar ales al conjunt tinerfeny. Les blaugranes no han abaixat els braços i han provat de totes les maneres possibles capgirar el marcador. Mariona, que ha entrat en el segon temps, ha aconseguit marcar, però la col·legiada l'ha anul·lat per fora de joc. Alexia també ha tingut una gran ocasió amb un xut de falta directa des de la frontal de l'àrea, però Aline Reis ha aturat el llançament.

... però Graham i Alexia capgiren el marcador

En cinc minuts les blaugranes han aconseguit capgirar el marcador a l'Estadi Johan CruyffAitana, que també ha entrat al segon temps, ha fet l'assistència a Graham a l'interior de l'àrea. La noruega, des de la línia de calç, ha volgut dibuixar una passada enrere, però la pilota ha acabat travessant la línia de gol en una errada de la portera visitant. Pocs minuts després, una brillant assistència filtrada de Graham cap a Marta, l'ha acabat culminant Alexia de primeres des de l'interior de l'àrea. D'aquesta manera, el Barça tanca el 2019 amb el lideratge i tornarà al 2020 amb un autèntic partidàs en un escenari de luxe: visitarà San Mamés per enfrontar-se a l'Athletic Club diumenge 5 (12.00 hores).

Fitxa del partit

Barça, 3

Granadilla Tenerife, 1

Barça: Paños, Mapi León, Melanie (Codina, min 89), J. Hermoso, Marta, Alexia, Patri (Losada, min 87), Graham, A. Pereira, Oshoala (Aitana, min 74), Martens (Mariona, min 59).
Granadilla: Aline Reis, Jujuba, Martín Prieto (Sira Pérez, min 89), Pisco, Joyce Borini, Natalia Ramos, María José (Allegra, min 67), Silvia Doblado, Patry Gavira, Aleksandra, Paola (Ana, min 82).
Gols: 1-0, Oshoala (min 16); 1-1, Martín-Prieto (min 61); 2-1, Graham (min 77); 3-1, Alexia (min 83).
Àrbitre: Sara Fernández. Ha amonestat la visitant Aline Reis.
Assistència: 1.298 espectadors a l'Estadi Johan Cruyff.