Valverde:

Valverde: "Volíem començar l'any amb els deures fets"

En una entrevista als mitjans del Club, el tècnic blaugrana ressalta la importància d'estar en la primera posició de la Lliga i en els vuitens de final de la Champions

El 2019 s'acaba. I un nou any futbolístic tanca el seu camí. És per això que ara toca fer balanç. Ernesto Valverde, en una entrevista als mitjans del Club, ha valorat els millors i els pitjors moments, i ha fet un cop d'ull endavant. Ja amb els objectius del 2020 al cap i amb la mirada posada en la segona part de la temporada, el tècnic blaugrana analitza el passat, el present i el futur. Destaca la importància d'arribar al Nadal amb els deures fets, primers a la Lliga i classificats per als vuitens de final de la Champions, a més de parlar dels noms propis que han destacat en aquest 2019.

Una extensa entrevista en què l'entrenador del primer equip parla de diversos temes, i que et resumim en les següents frases destacades:

La valoració del 2019

“Hem anat complint els objectius. Volíem començar aquest nou any amb la perspectiva de tenir els deures fets per al tram decisiu de la temporada”.

El millor moment de l'any

“Hi ha hagut molts moments bons al llarg de l'any. Ens quedem amb el títol de Lliga que vam guanyar. És evident que sempre es pot millorar. Hem tingut alguna ensopegada important. Sempre volem que l'any que entra sigui millor”.

El tècnic culer amb el títol de Lliga 2018/19

Els reptes per al 2020

 “Guanyar tots els partits. Si bé sempre necessites aquella mica de sort, intentarem que s'inclini a favor nostre i ho posarem tot perquè sigui així”.

L'actual competició regular

“No vam començar bé la Lliga, però a poc a poc hem anat creixent. Estem a dalt, però encara ens queda molt”. 

“Aquest any hi ha més igualtat que en anys anteriors. Guanyar un partit és complicat. El proper any hem d'intentar ser més fins en determinats moments, sobretot en els puntuals; per exemple, quan encaixem dos gols en pocs minuts”.

L'últim Clàssic

“Va ser un partit molt tancat, amb moltes dificultats per al joc. Seguint la tradició, excepte l'any passat, que vam ser molt superiors guanyant per 5-1, el Madrid sempre que juga al Camp Nou ho fa bé. Sempre planteja un partit difícil”.

La valoració de la Champions

“Hem complert amb l'objectiu que ens marquem cada any en la fase de grups: a força de repetir-los sembla que són fàcils, però no ho són. Li donem un valor enorme al fet de classificar-nos per als vuitens de final una jornada abans de finalitzar la fase de grups”.

“San Paolo té un ambient potent, fort. El Nàpols és un rival que ens infon respecte”.

Champions_8_1600x700_Napoli
Guanya 2 entrades per al partit de vuitens de final contra el Nàpols
Viu la màgia de la Champions al Camp Nou

Els anteriors títols de Lliga

“Hem guanyat les dues últimes Lligues amb molta diferència respecte als nostres perseguidors, la qual cosa crec que és un gran èxit”.

“És normal que les Lligues sempre siguin igualades i tothom estigui a poca distància. Llavors, quan mires cap enrere per veure com les hem aconseguit, t'adones que no és normal. Quan ho repeteixes sembla lògic”.

La Lliga de l'any passat

“La Lliga passada, contra l'Atlètic al Camp Nou, va ser un partit decisiu. Els tres punts van ser fonamentals. La Lliga no se'ns podia escapar”.

“Vam guanyar a Sevilla (2-4), a Madrid, tant a la Copa (0-3) com a la Lliga (0-1). Eren partits clau a la temporada. Va ser una setmana increïble. Anàvem molt mentalitzats. A Madrid, a la Copa, vam estar molt dubitatius i no vam acabar d'agafar el joc fins a la segona meitat. Un fet que va tenir continuïtat en el partit de Lliga, que va ser rodó”.

La passada Champions i la Copa

“Fins a Liverpool portàvem una Champions increïble. A Anfield vam tenir ocasions, però vam encaixar el primer gol molt aviat; des del punt de vista psicològic hi va haver moments que ens va venir a la ment el que havia passat a Roma. Vam tenir aquest moment de debilitat que ens va penalitzar. Va ser un dels moments més durs de l'any”.

“És veritat que després de la patacada de Liverpool vam arribar a la final de Copa una mica tocats des del punt de vista anímic. Si haguéssim guanyat a Liverpool, hauríem guanyat la final”.

Barça B

“Veig l'equip cada vegada millor. Cada vegada està més assentat. Jugadors com Riqui Puig, Collado, Araujo van progressant”.

Barça Femení

“Està en un creixement constant. El fet que el Barça Femení estigui a molt bon nivell genera una atracció important per a les noies que vulguin sumar-se al futbol base que pugui alimentar el Barça en el futur”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut