Barça Femení - Betis: Desè triomf a la Lliga i més líders encara (3-0)

Alexia i Jenni Hermoso, i Mariona, de penal, han estat les golejadores del partit contra el conjunt andalús

El Barça ha sumat el seu desè triomf a la Primera Iberdrola després de vèncer el Betis per 3-0. Alexia ha obert la llauna als vuit minuts de partit i Jenni Hermoso i Mariona han certificat el triomf amb dos gols de penal en el primer temps. Amb aquesta victòria, les de Lluís Cortés són, encara més, líders de la competició amb 31 punts, gràcies a l'empat de l'Atlètic de Madrid contra l'Athletic Club per 2-2. Així doncs, les blaugranes eixamplen la distància contra les matalasseres a cinc punts de diferència quan només s'han disputat onze jornades.

El domini del Barça ha estat aclaparador des del xiulet inicial. Les jugadores de Lluís Cortés han fet de l'Estadi Johan Cruyff un autèntic fortí i, novament, ho han tornat a demostrar. Als vuit minuts de partit Alexia ha obert la llauna amb una autèntic golàs. Jenni ha fet l'assistència a l'avui capitana blaugrana d'esperó, però la pilota ha rebotat en una defensa. La de Mollet ha recollit l'esfèrica a l'interior de l'àrea i, amb una brillant finta, s'ha desfet de la seva marca per trobar l'espai perfecte i batre Gerard al pal llarg. Les blaugranes no han parat de crear ocasions de gol. Marta Torrejón, Patri i Oshoala ho han intentat, però la pilota no ha acabat travessant la línia de gol.

Els penals eixamplen la diferència

En menys de cinc minuts, el Betis ha comès dos penals. El primer, per una falta de Cazalla sobre Oshoala i, el segon, per unes mans d'Ana Fernández. Jenni Hermoso ha transformat el primer, enganyant completament Gerard amb un xut a la seva esquerra. D'aquesta manera, la davantera madrilenya manté el seu idil·li amb el gol i ha vist porta en tots els partits que ha disputat: un total de 13. El segon llançament des dels onze metres l'ha transformat Mariona, amb un xut a la dreta de la portera visitant per aconseguir el seu cinquè gol a la Lliga i situar el 3-0, resultat amb el qual han marxat les jugadores al descans.

El marcador no es mou en el segon temps

Tot i tenir el triomf ben encaminat en els primers 45 minuts, les blaugranes no han cessat en la represa. L'ocasió més clara l'ha tingut Alexia, que, amb una gran jugada individual a l'interior de l'àrea, ha xutat a boca de canó, però Gerard ha enviat la pilota a córner. Aitana, amb una doble ocasió, i Oshoala, que s'ha mostrat molt incisiva durant tot el partit, han tingut bones ocasions per veure porta. La portera visitant, però, ha evitat una nova golejada de les culers. D'aquesta manera, el 3-0 certifica el desè triomf a la Primera Iberdrola del Barça Femení, que continuen líders amb 31 punts. El següent partit serà el derbi de Barcelona contra l'Espanyol a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el dissabte 14 (17.00 hores).

Fitxa del partit

Barça, 3

Betis, 0

Barça: Paños, Mapi León (Melanie, min 71), J. Hermoso, Marta, Mariona (Candela, min 58), Hamraoui, Alexia, Patri, Aitana (Martens, min 58), Leila (Falcón, min 30), Oshoala.
Betis: Gerard, Van Dongen, Ana Hernández (Laura, min 58), Ana Romero (Rosa, min 65), Irene, Priscila (Abam min 82), Szymanowski, Nuria, Cazalla, Piemonte, Perarnau (Otermín, min 74).
Gols: 1-0, Alexia (min 8); 2-0, Jenni Hermoso p. (min 33); 3-0, Mariona p. (min 37)
Àrbitre: Zulema González González. Ha amonestat la visitant Ana Fernández.
Assistència: 3.158 espectadors a l'Estadi Johan Cruyff.