FC Barcelona - Mallorca: Recital d'Or (5-2)

Els blaugranes esclafen el conjunt balear amb una exhibició de Messi, que ha fet un hat-trick el dia que ha mostrat la seva 6a Pilota d'Or al Camp Nou

El FC Barcelona s'ha exhibit al Camp Nou davant el Mallorca amb una golejada d'escàndol per 5-2. El trident format per Messi, Suárez i Griezmann s'ha encarregat de liquidar el partit en els primers 45 minuts amb quatre golassos espectaculars. Dignes del premi Puskas. Messi ha rematat la seva enorme nit amb un espectacular golàs a la segona part que ha significat el seu hat-trick número 35 a Laliga i s'ha convertit en el que més en té de la història de la competició.

S’exhibeix el Pilota d’Or

I és que el partit ha girat al voltant de la figura de Leo Messi, que abans de començar el partit ja ha fet aixecar els aficionats del Camp Nou, rendits al crac argentí davant la seva sisena Pilota d'Or. Una imatge que seria el preàmbul del que vindria en els 90 minuts de partit. Perquè Messi i l'equip blaugrana han estat una piconadora.

mini_2019-12-07 BARCELONA-MALLORCA 28

Instal·lat en bloc en camp propi el Barça ha estat molt intens en la pressió, molt ràpid en la transició i molt efectiu davant un Reina que poc ha pogut fer davant la qualitat del trident blaugrana. Primer, davant d'un un contra un davant Griezmann, que el francès ha resolt amb una subtil vaselina després d'una gran carrera des de camp propi i d'una assistència d'un porter disfressat de migcampista: Marc-André Ter Stegen.

Trident letal

Ter Stegen és un escàndol sota els pals i també amb els peus. No s'ho ha pensat l'alemany, a la sortida d'un córner del Mallorca, per teledirigir un servei de porteria als peus del francès. Corejava el Camp Nou Griezmann, que se sentia molt còmode a l'esquerra, hàbil en la conducció i en la combinació amb Messi, enganxat a la línia de calç com en els seus inicis.

mini_2019-12-07 BARCELONA-MALLORCA 29

Elèctric i desequilibrant estava l'argentí, letal des de la frontal de l'àrea amb dos golassos marca de la casa. La rosca de Messi és infal·lible. Ho saben els rivals, l'estudien les defenses i els porters, però, no obstant això, no hi ha qui el pari. El primer, d'escàndol. Idèntic al del Wanda Metropolitano de fa tan sols una setmana. Un cop letal amb rosca després d'un control i un gir de molta qualitat. El segon, després d'una bona combinació amb Suárez i després que Budimir retallés distàncies en el marcador.

Però encara faltava Suárez. No donava treva el partit. L'uruguaià estava molt participatiu i generós, però li faltava el gol. I de tant buscar-lo al final l’ha trobat. L’uruguaià s’ha sumat a la festa amb un golàs espectacular de taló després d'una gran combinació amb Frenkie de Jong. Un gol que recorda el que va marcar Kluivert a Son Moix.

El col·leccionista de hat-tricks

Així s’ha arribat a la mitja part. Amb un Barça veloç, alegre i letal. Han baixat les revolucions en el segon temps i el Mallorca ho ha aprofitat per retallar distàncies amb el 4-2 amb un altre gol de Budimir de cap. Els de Valverde, que estaven fent una exhibició de joc, han notat el desgast físic a l'equador de la segona part i Ter Stegen ha salvat amb una mà miraculosa el 4-3 després d’un xut perillosíssim des de la frontal.

mini_2019-12-07 BARCELONA-MALLORCA 109

Però Messi no volia més ensurts. El partit s'havia convertit en un estira i arronsa en cada porteria, i Messi ha decidit que ja n’hi havia prou i ha engaltat un xut excel·lent des de fora de l'àrea per marcar el cinquè del Barça i el seu hat-trick, el seu 35è a la Lliga, que el converteix en el que més n’ha fet en la competició superant els 34 de Cristiano Ronaldo. El Barça ha tancat el triomf amb un Messi omnipresent que s’ha endut dues pilotes a casa. La Pilota d'Or guanyada fa una setmana i la d'aquest dissabte després de fer un autèntic recital.