Presentat el llibre oficial de La Masia

Presentat el llibre oficial de La Masia

L’Auditori de la Masia ha acollit la presentació de la publicació escrita pel periodista Cristian Martin sobre la llar del planter del FC Barcelona, que enguany ha complert 40 anys

Fa gairebé 40 anys, quan La Masia de Can Planes va obrir les seves portes com la primera residència de futbolistes d’Espanya, ningú es podia imaginar que quatre dècades després La Masia seria el que és ara: un símbol d’identitat, un dels pilars que identifiquen al Barça ‘Més que un Club’ i la marca que identifica el model de formació esportiva, humana i acadèmica del FC Barcelona. Precisament, per aquest motiu neix la importància de plasmar tots aquest atributs en una publicació oficial del FC Barcelona.

I això és el que transmet el llibre La Masia escrit pel periodista Cristian Martín i que ha estat presentat aquest dijous a l’Auditori de La Masia. Un acte que ha comptat amb la presència de Xavier Vilajoana, directiu responsable del futbol formatiu, Maria Teixidor, directiva responsable del futbol femení i de Guillermo Amor, responsable de les relacions institucionals i esportives del primer equip de futbol i representant dels primers residents de La Masia, Marta Plana, directiva responsable del Barça Innovation Hub i Oriol Tomàs, directiu responsable dels Esports Amateurs. L'acte també ha comptat amb la presència de Carles Pérez, jugador del Barça B que actualment està participant amb el primer equip. El llibre es podrà adquirir a totes les grans llibreries i portals digitals.

mini__W9A8645

Davant dels residents de la Masia que també han assistit a l’acte de presentació, Xavier Vilajoana ha remarcat que “aquest llibre és el millor homenatge que podem fer a un símbol com La Masia. Perquè és vital tenir en compte que quan es diu La Masia s’associa a un model formatiu i educatiu únic al món i que tothom associa al Barça. I això només s’aconsegueix si hi ha un gran treball al darrere”. I ha afegit: “El Club posarà sempre tots els recursos que siguin necessaris per ajudar a tots els joves del planter perquè puguin arribar al primer equip, però qui ho ha de demostrar són els jugadors amb el seu esforç i treball diari”.

"Aquest llibre servirà per conèixer d’on venim i donar-li el valor que toca a la millor residència de futbolistes del món"

Xavier Vilajoana

Guillermo Amor, per la seva banda, ha volgut destacar el valor que té estar a La Masia: “Ser aquí vol dir que teniu molt de talent. Però el primer que heu de pensar és perquè esteu aquí i quin és el vostre objectiu. Per aprofitar-ho al màxim. Però l’esforç, el rigor i la humilitat són elements claus que es treballen a La Masia”.

FOTO MASIA LLIBRE

El periodista i escriptor del llibre, Cristian Martin, ha assegurat que escrivint el llibre ha pogut adonar-se com jugadors de la talla de Leo Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta - jugadors que formen la portada del Llibre La Masia amb una fotografia de quan van formar el podi de la Pilota d’Or el 2010- han hagut de tenir paciència en el seu dia per arribar a ser les llegendes que han estat: “Més enllà del seu enorme talent el més important és que són tres jugadors humils, perseverants i autoexigents. Uns atributs que els han fet arribar al cim del futbol d’elit i ser una referència pels més petits”. En aquest sentit, Carles Pérez ha explicat que “sempre havia volgut arribar al primer equip i ho he aconseguit amb perseverança. Des de ben petit vaig acceptar el repte amb molt de treball”.

L’arribada de Johan Cruyff al FC Barcelona va ser molt important per al futbol formatiu amb la implementació d’un model de joc que avui dia és una referència única reconeguda mundialment. En aquest sentit, Martín destaca que “Cruyff va marcar les bases de l’estil de joc del Barça, però també hi hagut persones molt importants en la història de La Masia que han fet una feina molt important a l’ombra i que al llibre es descobreixen”.

Finalment, Vilajoana ha conclòs l’acte assegurant que “aquest llibre servirà per conèixer d’on venim i donar-li el valor que toca a la millor residència de futbolistes del món”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut