Les raons per les quals Messi és Pilota d'Or

Les raons per les quals Messi és Pilota d'Or

Repassem el seu any 2019, amb les dades més destacades i els rècords que ha aconseguit trencar durant aquests darrers mesos

En aquest 2019, Leo Messi...

 

Ha guanyat el seu primer 'The Best'

El passat mes de setembre, al Teatre alla Scala de Milà, l'argentí es va imposar al central del Liverpool Virgil van Dijk i al davanter de la Juventus Cristiano Ronaldo. Així, va recollir el premi que lliura la FIFA al millor jugador de la temporada, després de les votacions de capitans i seleccionadors de combinats nacionals, premsa i votació popular.

Va ser el seu primer 'The Best' com a tal, encara que antigament ja havia guanyat l'any 2010, 2011, 2012 i 2015 el FIFA Pilota d'Or (quan la FIFA i la Revista France Football donaven un premi conjunt) i l'any 2009 el FIFA World Player.

Va ser el líder d'un Barça campió de Lliga

Amb la Lliga guanyada la temporada 2018/19, va sumar el seu títol número 34, convertint-se en solitari en el jugador amb més títols de la història del Barça. En total, va ser la desena Lliga de Messi, que el deixa a només dos del rècord històric de Gento (12). Messi, a més, va ser finalista de la Copa del Rei i semifinalista de la Lliga de Campions.

Messi, el col·leccionista de Lligues

Ha aconseguit el seu sisè Pitxitxi

Ja van tres temporades de manera consecutiva, 6 en total, que Leo Messi es converteix en el màxim golejador de la Lliga. La 2018/19 ho va ser amb 36 gols en 34 partits, dianes que van ser clau perquè el Barça aconseguís la seva 26a Lliga. L'argentí és ja, juntament amb Telmo Zarra, el futbolista de la història que acumula més trofeus Pitxitxi.

Messi i Zarra, 6 trofeus Pitxitxi cadascun

Ha guanyat la seva sisena Bota d'Or

A més, els seus 36 gols a la Lliga van suposar també que Messi aconseguís ser el màxim golejador d'Europa, guanyant de nou la Bota d'Or amb 72 punts. També per tercera temporada consecutiva, i també sent la sisena en total: més que cap altre jugador en la història.

Va ser el màxim golejador de la Champions 2018/19

I, a part de ser el màxim golejador a la Lliga, també ho va ser a la Champions. Messi va anotar un total de 12 gols en només 10 partits. Un d'aquests gols, el que va fer de falta contra el Liverpool, va ser triat com el millor de l'edició.

Va ser el màxim assistent de la Lliga 2018/19

A més de ser el màxim golejador de la competició, Messi va ser també el jugador que més assistències de gol va repartir, amb un total de 13, juntament amb Pablo Sarabia. Qui més marca i qui més assistències fa. Sensacional.

En total, ha aconseguit uns bons números

Desglossant les dades d'aquest 2019 fins a dia d'avui, Leo Messi ha marcat 41 gols en 44 partits, sent el segon màxim golejador de l'any per darrere de Lewandowski (45), a més d'haver repartit 15 assistències. Ha aconseguit 3 hat-tricks i 7 doblets.

S'ha convertit en el jugador que ha marcat a més rivals a la Champions

El dia del seu partit número 700 amb el FC Barcelona, l'argentí es va convertir en el futbolista que ha marcat a més equips diferents en tota la història de la Champions. Ja són 34 les víctimes del '10' blaugrana, superant els registres de Raúl González i Cristiano Ronaldo.

Va marcar el seu gol de falta número 50

Era un número rodó que tenia pendent, i aquest any 2019 ha superat els 50 gols de falta anotats en tota la seva carrera com a professional. Ho va fer contra el Valladolid, el mes d'octubre passat. En total ja en porta 52: 46 amb el Barça i 6 amb la selecció argentina.

Ha superat els 600 gols amb el Barça

Una altra xifra històrica que ha aconseguit Leo Messi en aquest 2019 ha estat superar els 600 gols com a jugador del FC Barcelona, ​​que el mantenen com el màxim anotador de la història del Club. Actualment suma ja 614 gols com a barcelonista.

S'ha convertit en el jugador de la història de la Lliga amb més hat-tricks

Amb el hat-trick que va fer davant el Celta el mes de novembre passat, Messi va igualar els 34 hat-tricks que havia aconseguit Cristiano Ronaldo a la Lliga. Així, ja lidera una nova classificació.

Ha superat els 700 partits amb el Barça

Una xifra espectacular que el situa com el segon jugador de la història del FC Barcelona amb més partits. El capità blaugrana només té a Xavi Hernández per davant, que va jugar 767 duels.

Va guanyar el bronze a la Copa Amèrica

No va guanyar la Copa Amèrica, però sí que es va penjar una medalla. Amb la selecció argentina, Messi va perdre la semifinal contra el Brasil, però va guanyar el partit pel tercer i quart lloc davant Xile.

S'ha convertit en el jugador amb més victòries en la història de la Lliga

El 10 blaugrana va superar Iker Casillas (334 victòries) com a jugador amb més victòries en la història de la Lliga. Actualment suma 346 triomfs en la competició domèstica.

S'ha convertit en el jugador amb més victòries en la història del Club

Si tenim en compte totes les competicions, Leo Messi suma 496 triomfs en total. Així doncs, aquest any ja ha superat Xavi Hernández com a jugador de la història del Barça amb més victòries en el seu caseller.

Ha estat el millor... com ho porta sent durant més de 10 anys

Mantenir el nivell i els números de Messi durant tants anys és difícil. L'excel·lència l'acompanya des de fa més de 10 anys i això només està a l'abast del millor jugador de la història. L'any 2009 va guanyar la primera Pilota d'Or. Avui guanya la seva sisena. Enhorabona!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut