València – Barça: Lliçó ofensiva per reforçar el liderat (0-4)

El Barça signa un partit brillant de cara a porteria i aprofita l’empat de l’Atlètic per escapar-se al capdavant de la Lliga

Incontestable triomf del Barça a l’Antonio Puchades. Les de Lluís Cortés han ofert una lliçó ofensiva durant els 90 minuts per imposar-se per 0-4 al València, en una tarda en què s’haurien pogut anotar encara més gols. Alexia, amb un doblet, Hermoso i Mariona han estat les jugadores que han vist porteria. Els tres punts aconseguits, sumats a l’empat de l’Atlètic de Madrid davant el Betis, permeten al Barça reforçar el liderat i escapar-se al capdavant, amb tres punts de marge sobre les matalasseres.

El València ha començat el matx amb força, signant les primeres aproximacions, amb la voluntat d’avançar-se en el marcador. Però qui ha mogut primer l’electrònic han estat les de Lluís Cortés. El Barça ha decidit agafar el timó del partit i Jenni Hermoso, que està en estat de gràcia, ha celebrat el primer gol de la tarda (0-1, min 12), rematant de cap una mil·limètrica centrada de Marta des de la línia de fons. La davantera blaugrana suma ja 12 gols i ha vist porteria en tots els partits que ha disputat.

El domini culer durant la primera meitat només s’ha vist interromput per la substitució de Caroline Graham, que ha pactat amb l'entrenador que a la mínima molèstia demanaria el canvi, i així ha estat. Instants abans d’anar cap als vestidors, el Barça ha trobat el premi a tanta insistència i ha doblat l’avantatge merescudament, amb un bon gol d’Alexia (0-2, min 44).

Fam de gols

El guió de la segona meitat no ha distat gaire del de la primera: domini inapel·lable blaugrana i olfacte golejador despert de les de Lluís Cortés, a més a més de seguretat a la rereguarda quan les valencianistes han amenaçat la porteria defensada per Tajonar. L’entrada de Martens i Oshoala ha acabat de decantar l’electrònic. Després de buscar amb ímpetu la tercera diana blaugrana durant un bon grapat de minuts, aquesta ha arribat amb una subtil pentinada de cap al primer pal d’Alexia (0-3, min 72), que d’aquesta manera aconseguia el seu particular doblet.

Han hagut de passar tan sols tres minuts perquè Mariona hi posés la cirereta. La dorsal 9 culer ha sentenciat el matx amb el quart i definitiu gol, amb un xut ajustat a l’esquerra des de l’interior de l’àrea (0-4, min 75). Ja amb la feina feta, el Barça no s’ha aturat i ha buscat la maneta repetidament, malgrat que, finalment, no ha arribat.

Un triomf que reforça tant el liderat com la moral de les de Lluís Cortés de cara a la lluita pel títol de la Lliga Iberdrola. En la propera jornada del campionat, el Reial Betis serà el rival de les blaugranes, que posarà a prova el magnífic estat de forma del conjunt culer.

Fitxa del partit

València, 0
Barça, 4

València: Vreugdenhil, Beltrán (Bonsegundo, min 33), Flores, Calligaris, Pujadas, Sandra, Gaitán (Gio Carreras, min 82), Carol (Alejandra, min 87), Mari Paz (Curtin, min 14), Coleman i Beristain.
Barça: Tajonar, Pereira, Leila, María León, Marta, Aitana (Hamraoui, min 64),  Patri, Alexia,  Hermoso (Oshoala, min 71), Graham (Falcón, min 37) i Mariona (Martens, min 77).
Gols: 0-1, Jenni Hermoso (min 12); 0-2, Alexia (min 44); 0-3, Alexia (min 72); 0-4, Mariona (min 75).
Àrbitre: Elena Contreras Patiño. Ha amonestat amb targeta groga la blaugrana Hamraoui.