Barça Femení – Deportivo: Golejada i desè triomf consecutiu (6-1)

Les blaugranes vencen l’equip revelació de la Primera Iberdrola amb hat-trick de Graham i gols de Jenni, Mariona i Aitana

Després de l’aturada per seleccions i de la interrupció de la competició per la vaga de futbolistes, la pilota ha tornat a la gespa i el Barça ha sumat un nou triomf a la Lliga. Les blaugranes s’han imposat amb claredat al Deportivo Abanca, la gran revelació del campionat, per 6-0. Graham ha obert la llauna i Jenni i Mariona han situat el 3-0 abans del descans. A la represa, la noruega ha completat el seu hat-trick i Aitana ha situat el 6-0. Ja a les acaballes del partit, les gallegues han anotat el gol de l’honor, obra d’Abelleira. D’aquesta manera, les blaugranes han aconseguit el desè triomf consecutiu de la temporada: set victòries a la Lliga i tres a la Champions League.

El domini de les blaugranes ha estat aclaparador des de l’inici, fet que s’ha pogut traduir ràpidament en gols. Graham ha obert la llauna amb una brillant jugada individual arrencant des de la banda dreta i traçant la diagonal. La noruega s’ha desfet de totes les rivals que se li apropaven i ha culminat l’acció amb un xut creuat, impossible per a Misa. Deu minuts després, la 16 blaugrana ha tornat a iniciar una jugada des de la dreta, rebent una pilotada llarga de Mapi, i un cop s’ha instal·lat a l’interior de l’àrea, ha esperat el moment idoni per fer l’assistència a Jenni, que ha marcat a plaer. D’aquesta manera, la davantera madrilenya ha allargat el seu idil·li amb el gol i ha anotat la seva onzena diana marcant en tots els duels que ha disputat a la Lliga: set.

Pocs minuts després, Mariona ha ampliat distàncies en el marcador, rebent una bona assistència d’Alexia. La mallorquina no ha perdonat en l’un contra un i ha situat el 3-0 en el marcador. L’avui capitana del Barça ha pogut, pràcticament, sentenciar el partit abans del descans, però el seu xut de primeres des de la frontal de l’àrea s’ha estavellat amb el travesser.

Graham completa el seu primer hat-trick a la represa

Per la via ràpida. Graham Hansen només ha necessitat els tres primers minuts del segon temps per completar el seu primer hat-trick com a blaugrana. Tots dos han arribat de centrades de Falcón des de la banda esquerra. Sense temps per assimilar-ho, el Deportivo ha vist com el marcador s’ampliava novament. Alexia ha conduït la pilota pel carril central i ha assistit Aitana que, un cop a l’interior de l’àrea, ha finalitzat a la perfecció.

Ovacions per a Martens i Losada

Lieke Martens ha debutat aquesta temporada després de la lesió que es va fer al Mundial passat. L’holandesa encara no havia disputat cap minut i el públic l’ha rebut amb una gran ovació. Igual que Vicky Losada, que va patir una lesió als isquiotibials de la cama esquerra durant la pretemporada. D’aquesta manera, totes dues jugadores han disputat els seus primers minuts a l’Estadi Johan Cruyff.

Ja a les acaballes del partit, Abelleira ha anotat el gol de l’honor amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea, impossible per a Paños. Amb tot, les blaugranes continuen líders de la Primera Divisió amb 25 punts, un més que l’Atlètic de Madrid. El proper partit de les blaugranes serà dissabte 30 (16.00 hores) contra el València a domicili.

Fitxa del partit

Barça, 6

Llevant, 1

Barça: Paños, Mapi León, J. Hermoso (Oshoala, min 64), Marta (Candela, min 56), Mariona, Hamraoui, Alexia (Losada, min 64), Aitana, Graham, Pereira i Falcón.
Deportivo: Misa, Teresa Abelleira, Iris, Miriam, Nuria (Romero, min 56), Maya (Alba, min 56), Peke, Gaby, Villegas (Erika, min 80), Cris i Patri López (Kika, min 56).
Gols: 1-0, Graham (min 24); 2-0, J. Hermoso (min 32); 3-0, Mariona (min 39); 4-0, Graham (min 47); 5-0, Graham (min 48); 6-0, Aitana (min 54); 6-1, Abelleira (min 89).
Àrbitre: Arantza Gallestegui Pérez.
Assistència: 2.062 espectadors a l'Estadi Johan Cruyff.