Abidal:

Abidal: "Tenim millor plantilla que l'any passat"

El secretari tècnic del FC Barcelona parla amb 'Mundo Deportivo' i el diari 'Sport' sobre la seva feina i la configuració de la plantilla, així com d'altres noms propis de l'actualitat blaugrana

Éric Abidal és secretari tècnic del FC Barcelona des del juliol del 2018. Des de llavors, han passat 17 mesos i el francès, que va ser jugador del Barça durant sis temporades, passa balanç d'aquest últim any i mig amb Mundo Deportivo i el diari Sport. Parla de la seva feina, els fitxatges i la planificació esportiva, així com de l'estat de l'equip en unes declaracions destacades que repassem a continuació:

La plantilla de la temporada 2019/20

"Crec que hem fet una bona feina. L'equip està més fort, amb jugadors que tenen una bona mentalitat dins del vestidor, i amb molt talent sobre el terreny de joc. A partir d'aquí, s'ha d'encaixar tot perquè el Barça té una filosofia diferent".

"Tenim millor plantilla que l'any passat. Quan afegeixes jugadors, no només afegeixes talent sinó també personalitat. A més, si el vestidor està unit, és un pas important".

L'estat actual de l'equip

"Els objectius del Barça són els de sempre: competir per guanyar-ho tot. Si l'equip té la mentalitat per aconseguir aquest objectiu, ho aconseguirà. I estic convençut que la té".

"L'equip està preparat per als propers reptes. L'any passat ja vam tenir un mes complicat i ho vam superar bé. Encara que sempre hi ha moments durs en el calendari, la clau és pensar en el partit que tens just al davant i sortir a competir".

Les renovacions de Messi i Ansu Fati

"Tant de bo Messi es quedi molts anys i crec que serà així. És un jugador clau per a nosaltres. Sé que el president Bartomeu està parlant amb els seus representants. (...) No sé si tindrem notícies aviat, perquè la decisió dependrà de Messi i el seu entorn, però per a nosaltres, com a club, tant de bo que es tanqui al més aviat possible. Ja veurem quan ho sabrem, però soc positiu".

"També estem parlant amb l'entorn de l'Ansu. És un jugador jove que hem de protegir. Hem de parlar amb la seva família i el seu representant. I a partir d'aquí que segueixi el seu procés d'entrenar, treballar i jugar".

"Tant de bo Messi es quedi molts anys i crec que serà així. El president Bartomeu ja està parlant amb els seus representants. La decisió dependrà de Messi i el seu entorn, però soc optimista"

Éric Abidal

Més noms propis

"Junior Firpo és un futbolista amb molta projecció i té potencial per ser un dels millors laterals esquerres del món. Sempre li dic que ha de treballar i ser conscient del joc. Anirà a més, segur. Sempre costa començar al Barça".

"Al Barça necessites porters top i Neto ja va ensenyar a la pretemporada el que pot fer. Hi ha competència a la porteria i això ajuda tots dos futbolistes".

"Amb Griezmann parlo molt i sap que és complicat adaptar-se. Aquí té moviments diferents, però és un jugador que ens pot aportar molt i l'entrenador ho sap. Griezmann és un jugador intel·ligent i l'important és que és conscient de tot el que pot aportar a l'equip".

"De Jong és l'exemple de jugador que ha de buscar aquest club. És cert que la filosofia de l'Ajax és semblant a la del Barça, i això ajuda, però és un jugador amb ambició que ve aquí a guanyar. A més, ens aporta molt al mig de camp, pot jugar en moltes posicions, entén bé el joc i és un bon passador horitzontal i vertical".

Abidal i el president Bartomeu, en la presentació de De Jong
Abidal i el president Bartomeu, en la presentació de De Jong

"Riqui Puig és una aposta total de club, i ell i el seu entorn ho saben. En el futbol sempre hi ha un procés. És un jugador de talent que ha de tenir una foto global del que hi ha. Estem contents amb ell i sabem que els seus partits al filial són durs, però aquí juga amb la filosofia Barça i ens va bé. Tenim clar el pla que ha de seguir i no s'ha d'anar amb pressa".

Confiança en Valverde

"El debat de la continuïtat de l'entrenador sempre hi serà. Però cal analitzar-ho tot, què és el que aporta l'entrenador a l'equip i viceversa. Donem suport a l'entrenador i li donem tota la informació, tot i que el dia a dia és seu. Si l'entrenador veu que pot millorar, cal confiar-hi".

"Quan més passa el temps, més decisions has de prendre. Hi ha jugadors amb talent, fitxatges nous, productes de la Masia amb nivell i cal donar-los minuts. Per a l'entrenador pot ser un risc, però és part del procés i de la gestió del vestidor".

El dia a dia d'un secretari tècnic

"El més important és la planificació i crec que hem fet una bona feina. Hem portat jugadors de talent i joves, perquè sempre cal pensar en el present però també en el futur. Una feina que també fem internament amb el futbol base. Cada any són jugadors diferents els que entren al Club i el que importa és que s'adaptin ràpid i bé".

"Defenso atrevir-se a prendre decisions, fitxar els millors, anticipar-se al mercat, però també tenir la màxima informació possible de tots els països. Per això per a mi el departament d'scouting és el més important".

"Faré tot el possible per seguir fent la millor feina per al Club, transmetre confiança a l'entrenador i donar suport als jugadors, perquè sé de què va el futbol. I també sé quin perfil de jugador necessita el Barça. A mi m'encanta aquesta feina".

Abidal va atendre els mitjans del Club per valorar els primers mesos com a secretari tècnic
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut