Luis Suárez: “Ens espera un mes dels que ens agraden”

Luis Suárez: “Ens espera un mes dels que ens agraden”

El quart màxim golejador de la història del Barça explica, en una entrevista als mitjans del Club, la seva bona relació amb Leo Messi i alerta de la dificultat dels partits que venen

Fa poques setmanes es complia el cinquè aniversari del debut de Luis Suárez, que és el quart màxim golejador de la història del Barça amb 185 gols. N'és a només nou de Ladislau Kubala, el tercer en el podi culer. El davanter repassa, en una entrevista als mitjans del Club, aquests cinc anys de blaugrana, la seva amistat amb Leo Messi i el futur més immediat del primer equip, amb un tram final d’any amb partits apassionants.

La seva arribada al Barça

“L’altre dia, veient fotos amb la meva dona, en vam rescatar una del 2004 en què estàvem a Barcelona de vacances i jo em posava al costat d’una imatge gegant de Ronaldinho. Per mi, llavors, jugar al Barça era una cosa molt llunyana”.

“Haver arribat al Barça i haver assolit el que he assolit tant en l'àmbit personal com en el grupal és quelcom que mai vaig imaginar”.

Luis Suárez va ser presentat el 19 d'agost del 2014 a la gespa del Camp Nou

Quart màxim golejador de la història

“És un orgull estar en el top-5 de màxims golejadors del millor club del món; d'un club que té tanta història”.

“Quan vaig arribar al Barça, complia un somni. Volia gaudir dels meus companys. Ni em pensava que arribaria a això”.

“Vas sumant gols, vaig ser el màxim golejador de la temporada 2015/16. És cert que, de mica en mica, et vas aproximant a golejadors històrics”.

“S’ha de donar valor als gols, perquè no són fàcils ni per a Kubala, ni per a Samitier, ni per a Leo, ni per a mi”.

 El seu gol més important?

“N’he marcat 185 i es fa difícil triar-ne un. Dels últims, recordo especialment el de la temporada passada, al Camp Nou a la Lliga, contra l’Atlètic de Madrid. Va ser un respir”.

“El del Sevilla de l’altre dia de xilena va ser un dels macos. També el primer que vaig fer-li a l’Inter, amb passada d’Arturo Vidal... Fer-los al Camp Nou també fan que tinguin una sensació especial”.

El seu debut el 2014

“Eren dies de molt nerviosisme. Fins i tot avui em segueixo posant nerviós en alguns partits. Doncs imagina’t llavors, en el meu primer partit amb el Barça i al Bernabéu”.

“No venia de jugar, estava amb falta de ritme, i amb nervis per pensar què passaria si fallava una passada... Però vaig tenir un suport enorme per part de Luis Enrique, que va parlar amb mi abans de venir a Barcelona i que va confiar en mi, igual que els meus companys”.

La figura de Luis Enrique

“Ha estat un dels entrenadors més importants de la meva carrera per com m’ha marcat amb la seva personalitat i la seva manera de ser. És un tècnic molt sincer. Ell em va donar la confiança de venir al Barça després d’un moment complicat que vaig passar al Mundial 2014”.

“Li vaig voler dedicar el gol. Era un mínim detall que vaig poder dedicar-li a ell i a la seva família. La Xana [filla de Luis Enrique] era una gran aficionada del Barça”.

Luis Enrique va ser el primer entrenador de Luis Suárez al FC Barcelona

L’amistat amb Leo Messi

“Messi m’ha ajudat molt en el meu creixement personal. Vam tenir una afinitat des del principi. De la convivència passes a l’amistat i els moments que passes amb ell també es traslladen dins la gespa”.

“Tothom sap que ell és el millor del món. Ho ha demostrat i ho segueix demostrant dia rere dia”.

“M’ha demostrat la seva companyonia mil cops. Ell em va ajudar quan jo lluitava per la Bota d’Or i jo a ell també. L’altre dia, al camp de l’Eibar, ell em va regalar un gol”.

El futur més immediat

“S’apropa un mes molt maco. Dels que ens agraden als futbolistes i també a la gent. Hi haurà un Clàssic...”

“Cal estar mentalment i físicament preparats. Segurament no guanyarem tots els partits ni ho tindrem fàcil, però esperem superar-ho amb el suport de l’afició”.

“No hem tingut un inici de Lliga senzill. Vam ‘regalar’ punts que altres anys no havíem perdut, però sabem que la resta d’equips també competeixen”.

L’exigència del ‘9’ del Barça

“El jugador de futbol viu una pressió constant. Però per això hi som: per estar preparats per rendir al màxim cada dos, tres o quatre dies”.

"Un, quan arriba al Barça, espera guanyar títols, però també hi ha moments complicats que t'ajuden a créixer, a millorar".

La connexió amb el públic 

"La gent sap que mai dono una pilota per perduda, mai abaixo els braços. La gent valora aquest treball, la insistència que hi poso a cada partit".

"El suport de la gent es nota molt. És molt importat per a tots els jugadors".

Suárez celebrant el gol contra el Valladolid aquesta temporada
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut