Primer lliurament d'insígnies d'or als socis del 1970

Primer lliurament d'insígnies d'or als socis del 1970

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Jordi Cardoner i Casaus lliuren els guardons de reconeixement a 50 anys de vinculació al Club

Josep Maria Bartomeu ha presidit el primer acte de lliurament d’insígnies d’or als socis que es van vincular al Club l’any 1970, el qual s’ha celebrat aquest dilluns 11 de novembre a l’Auditori 1899 del Camp Nou, amb la presència d'una setantena de socis.

Acompanyat del vicepresident primer, Jordi Cardoner i Casaus, el president del FC Barcelona ha entregat personalment la insígnia d’or a tots els socis guardonats, molts dels quals han assistit a l'acte acompanyats pels seus familiars.

Els màxims directius blaugrana han volgut reconèixer el compromís dels socis assistents amb el Barça durant tots aquests 50 anys i els han agraït la seva fidelitat i que en una època en la qual no se celebraven molts èxits esportius, ells, o aquells que els van fer socis, van prendre la decisió de vincular-se al Club.

Entre les persones que han rebut la seva insígnia d’or han coincidit dos socis que van ocupar anys enrere el càrrec de Síndic dels Socis del FC Barcelona. Carles Pi-Sunyer, que va ser síndic del 2003 al 2008, i Agustí Bassols, del 2009 al 2014, han recollit junts la seva insígnia i s’han fet la fotografia amb Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner (foto de dalt).

Fets del 1970

L’any 1970, quan es van treure el carnet els socis homenatjats, es va viure l’escàndol protagonitzat per l’àrbitre Emilio Guruceta al Camp Nou, al senyalar en un Barça-Real Madrid de Copa, un penal de Rifé a Velázquez que s’havia produït clarament fora de l’àrea. A més, Guruceta va expulsar Eladio i el matx va acabar amb l'eliminació del FC Barcelona, la invasió del terreny de joc per part d'alguns afeccionats i una dura intervenció de la policia.

També en aquell any es va fundar el Barcelona Atlètic, que actualment porta la denominació de  FC Barcelona B, com a resultat de la fusió dels equips filials del Condal i l’Atlètic Catalunya. També en aquell 1970 es va posar la primera pedra al Palau Blaugrana, que seria inaugurat l’any posterior.

Finalment, el Camp Nou va acollir el dia de Nadal del 1970 el primer partit femení d’un equip relacionat amb el Barça, que sota el nom de Selección Ciudad de Barcelona es va enfrontar al Centelles. Aquest partit va ser el preliminar de l’amistós entre el FC Barcelona i el CSK de Sofia, darrer partit de Nadal jugat a l’Estadi, una tradició que es remuntava des de l’any de la fundació del Club, el 1899.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut