Centenari Umtiti

Centenari Umtiti

El ‘23’ blaugrana arriba als 100 partits com a barcelonista en la seva quarta temporada al Club

Samuel Umtiti està de celebració. El central francès arriba a una xifra rodona i ja ha disputat 100 partits amb el primer equip del Barça. Amb aquesta victòria davant el Celta, Umtiti ha esdevingut centenari amb la samarreta blaugrana.

El dorsal 23, que darrerament ha patit diversos problemes físics, ha assolit el centenar de partits en la seva quarta temporada al Club. Cal recordar que el central va arribar a Barcelona l’estiu del 2016 procedent de l’Olympique de Lió i que el seu debut amb el Barça es va produir a la tornada de la Supercopa d’Espanya, en un partit en què el Barça de Luis Enrique es va imposar per 3-0 al Sevilla i es van proclamar campions, amb Umtiti a l’onze inicial i completant els 90 minuts.

Protagonisme a la Lliga

El francès, de 25 anys, ha signat dos gols amb el Barça, ambdós al Camp Nou; el primer, precisament, contra el Celta de Vigo, la temporada 2016/17 i el segon contra el València, la temporada 2017/18. Les dues dianes d’Umtiti com a culer han arribat a la Lliga, la competició on acumula més partits: 66. El central s’ha enfundat l’elàstica blaugrana fins a 18 vegades a la Champions League, mentre que ha diputat 13 enfrontaments de Copa del Rei i tres a la Supercopa d’Espanya. En aquests 100 partits amb Umtiti sobre el terreny de joc, el Barça s’ha endut el triomf  73 vegades, per 17 empats i tan sols 10 derrotes.

Fam de minuts

Amb la recuperació, Samuel Umtiti té l’objectiu de tornar-se a consolidar en la rereguarda blaugrana. El francès va gaudir d’un gran protagonisme en les seves dues primeres temporades a Barcelona; 43 partits disputats la temporada 2016/2017, i 40 la 2017/2018. Els problemes físics van llastrar l’evolució del central la temporada passada, en la qual només va poder jugar en 15 duels. Així doncs, el 23 del Barça té fam de minuts aquesta temporada.

Sis títols al sarró

Des que va arribar al Barça, Samuel Umtiti acumula un palmarès notable. En tres campanyes, el de Yaoundé ha aixecat la Lliga dues vegades, les mateixes que la Copa del Rei i la Supercopa d’Espanya. Sis títols oficials que, de ben segur, intentarà augmentar en aquesta quarta temporada. A més a més, Umtiti es va proclamar campió del món amb la selecció francesa al Mundial de Rússia del 2018.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut