El Barça promou a Nova York el projecte de sol·licitud del Dia Mundial de l’Accessibilitat

El Barça promou a Nova York el projecte de sol·licitud del Dia Mundial de l’Accessibilitat

L’exalcalde Joan Clos, encarregat de portar la iniciativa a les Nacions Unides, es reuneix amb l’ambaixador espanyol a l’ONU i amb la directora executiva adjunta d’UNICEF

El FC Barcelona, com a membre de l’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, ha promogut dues trobades que s’han celebrat aquesta setmana a Nova York per promoure i donar a conèixer el projecte de sol·licitud a les Nacions Unides per a la creació del Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal i sumar suports a aquesta petició.

L’exalcalde de Barcelona Joan Clos, com a persona encarregada de formalitzar aquesta sol·licitud a les Nacions Unides i que va ocupar el càrrec de director executiu de l’ONU-Habitat del 2010 al 2017, ha presentat aquesta setmana la proposta a l’ambaixador espanyol davant les Nacions Unides, Agustín Santos, que ha pogut conèixer la carta en la qual se sol·licita que el dia 30 de setembre sigui declarat Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal.

A la reunió també va ser-hi present Xavier O’Callaghan, director de l’oficina del FC Barcelona a Nova York, que va incidir en la implicació del Club en temes socials i solidaris arreu del món a través de la seva Fundació, del moviment penyístic i de les acadèmies de futbol que té per diferents països.

L’ambaixador Agustín Santos va rebre la documentació del projecte i va mostrar tot el seu suport a la iniciativa i va oferir l’ajuda de l’ambaixada a l’hora d’efectuar totes les gestions necessàries per aconseguir l’èxit de la sol·licitud i altres gestions diplomàtiques com les de buscar entitats i institucions que s’adhereixin al projecte o tramitar una entrevista amb el president de l’Assemblea General, a qui se li transmet la petició que ell haurà d’incloure a l’ordre del dia per a la seva aprovació.

Després d’intercanviar impressions i escoltar tot el que ha suggerit l’ambaixador Agustín Santos, Joan Clos ha agraït el seu suport i la voluntat d’estar al costat del projecte per aconseguir la creació del Dia Mundial de l’Accessibilitat.

Aquesta trobada amb l’ambaixador espanyol a les Nacions Unides culmina una primera etapa de treball iniciada dos anys enrere. Aquesta iniciativa va estar promoguda en un primer moment per Josep Esteba, CEO de Mapp4all, i posteriorment va donar peu a la creació de l’Aliança que ha estat finalment l’encarregada  d’impulsar la sol·licitud.

Trobada amb directius d’UNICEF

Durant la seva estada a Nova York, Joan Clos ha mantingut una segona reunió amb Charlotte Petri Gomitzka, directora executiva adjunta d’UNICEF, a la qual se li ha presentat el projecte amb la finalitat de poder tenir també el suport d’aquest organisme, que dedica moltes de les seves accions als nens amb discapacitats. A la reunió també van ser-hi presents Rosangela Berman-Bieler, assessora de la divisió del Programa de Nens amb Discapacitat d’UNICEF, i Thomas George, assessor principal de dades, investigació i política d’UNICEF.

Els representants d’UNICEF s’han referit també a la voluntat d’aconseguir el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i han suggerit la possibilitat d’unir esforços i treballar plegats en aquestes iniciatives, aprofitant la bona entesa i les relacions que mantenen el FC Barcelona i UNICEF.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut